Ασέλγεια στο Αγρίνιο : Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τη μη σύλληψη του 28χρονου

Το μπαλάκι στις Δικαστικές Αρχές για τη μη έκδοση εντάλματος σύλληψης πετά η Αστυνομία

Τοποθέτηση και από την εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας είχαμε χθες στην υπόθεση της ασέλγειας σε βάρος ενός 4χρονου αγοριού στο Αγρίνιο από τον 28χρονο. Ο λόγος για το φαινομενικά παράδοξο να μην έχει συλληφθεί ο φερόμενος ως δράστης τη στιγμή που με Εισαγγελική Διάταξη δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Κωνσταντία Δημογλίδου σημείωσε πως παρότι τα στοιχεία του έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από τον Φεβρουάριο, ο άνδρας δεν έχει συλληφθεί ακόμα γιατί δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. «Ο κόσμος μπερδεύεται και θεωρεί ότι η Αστυνομία αφήνει έξω έναν δράστη βιασμού» είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ και πρόσθεσε :« Προφανώς πρέπει να έχουμε στα χέρια μας ένα ένταλμα σύλληψης».

Αυτή η επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ αξίζει να σημειωθεί ότι ήρθε μια μέρα μετά το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά, σχολίασε ως περίεργη εξέλιξη τη μη σύλληψη του 28χρονου στο Αγρίνιο. «Παρακολουθούμε το ζήτημα της εξέλιξης της προανακριτικής διαδικασίας και περιμένουμε πολύ σύντομα να επανέλθουμε. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει επιληφθεί και σύντομα θα έχουμε απαντήσεις» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου. Με την χθεσινή όμως απάντηση της ΕΛ.ΑΣ το μπαλάκι φαίνεται ότι πηγαίνει στις Δικαστικές Αρχές.

Ωστόσο, όπως έχει εξηγηθεί, από νομικούς κύκλους δικονομικά δεν προβλέπεται η σύλληψη του φερόμενου ως δράστη. Κυρίως γιατί το αδίκημα ελέγχεται από τις Αρχές, αλλά όχι πλέον στα πλαίσια του αυτοφώρου. Επιπλέον η διάταξη για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του προϋποθέτει την άσκηση της ποινικής δίωξης όχι και τη σύλληψή του.

Ο 28χρονος, έχοντας ήδη δώσει ανωμοτί κατάθεση και υποβάλλει υπόμνημα δεν θεωρήθηκε ύποπτος φυγής και προφανώς εκτιμήθηκε ότι ήταν συνεργάσιμος από την πρώτη στιγμή με τις Αρχές. Έτσι εξηγείται, εκτιμούν νομικοί κύκλοι, η μη έκδοση εντάλματος σε βάρος του.

Παρ’ όλα αυτά σύμφωνα με πληροφορίες ο 28χρονος φερόμενος ως δράστης αναμένεται να κληθεί σε απολογία και ακολούθως οι Δικαστικές Αρχές θα κρίνουν την περαιτέρω εξέλιξη της υπόθεσης, δηλαδή αν συντρέχουν λόγοι είτε για την έκδοση εντάλματος για τη σύλληψή του, είτε για την προφυλάκισή του, είτε ακόμη και το να αφεθεί ελεύθερος ενδεχομένως με κάποιους περιοριστικούς όρους.