Γ. Παπαναστασίου : Είμαστε πρωταθλητής Δήμος στο ΕΣΠΑ

331 έργα και δράσεις με συνολικό προϋπολογισμό τα 263 εκατομμύρια ευρώ περιλαμβάνει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Αγρινίου, που εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.

Πρόκειται ουσιαστικά για το άθροισμα των έργων του Δήμου Αγρινίου που είναι ήδη στο Τεχνικό Πρόγραμμα όντας ενταγμένα σε διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία, για έργα που ο Δήμος Αγρινίου έχει ήδη ωριμάσει και προτείνει την ένταξή τους, αλλά και τα έργα που ωριμάζουν με σκοπό να προταθούν για χρηματοδότηση εντός του 2023. Αν μάλιστα στο σύνολο των έργων αυτών προσθέσει κανείς και τα έργα της ΔΕΥΑ Αγρινίου, που υπολογίζονται σε 50 εκατ. ευρώ, τότε το σύνολο του προγράμματος ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου μιλώντας για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, αφού ευχαρίστησε τις Υπηρεσίες του Δήμου, όπως χαρακτηριστικά είπε δουλεύουν σαν ένα καλοκουρδισμένο ρολόϊ, χαρακτήρισε το Δήμο Αγρινίου Δήμο πρωταθλητή του ΕΣΠΑ. Όπως ανέφερε αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα λόγω της κρίσης τα έργα που ενταγμένα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων παρουσιάζουν προβλήματα, «εμείς όμως είμαστε πρωταθλητές στο ΕΣΠΑ, που είναι το πιο δύσκολο πρόγραμμα, γιατί χρειάζονται πλήρως ώριμα έργα και σωστές μελέτες».

Ο Γ. Παπαναστασίου στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι το 60% του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου υλοποιείται ή βρίσκεται υπό ένταξη, με έργα 118 να υλοποιούνται και έργα 38 εκατ. ευρώ να βρίσκονται σε αναμονή ένταξης. «Το έργο αυτό», πρόσθεσε ο Γ. Παπαναστασίου «το βλέπουν όλοι οι Δημότες και αυτό δεν είναι ούτε το 30% από τα ενταγμένα έργα, καταλαβαίνετε τι μέλλον έχει ο Δήμος».