Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε τρία σημεία ετοιμάζει ο Δήμος Μεσολογγίου

Σε τρία σημεία του Δήμου έχει ετοιμάσει αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις ο Δήμος Μεσολογγίου. Σύμφωνα με σχετική μελέτη του Δήμου που εγκρίθηκε πρόσφατα από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μεσολογγίου, οι παρεμβάσεις που θα γίνουν αφορούν τρία σημεία της περιοχής, που έχουν παρατηρηθεί αρκετά προβλήματα στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα οι θέσεις των επεμβάσεων είναι οι εξής:
1. Γιατσέϊκα: Πρόκειται για οδό εντός του οικισμού η οποία αντιστηρίζεται από παλαιά λιθοδομή (ή δεν αντιστηρίζεται καθόλου με τεχνικό έργο) η οποία με το πέρασμα του χρόνου και τη στράγγιση των ανάντη πρανών έχει αποδιοργανωθεί.
(α) Υφιστάμενη κατάσταση: Η οδός είναι ασφαλτοστρωμένη αλλά, λόγω της υποχώρησης του υφιστάμενου τοιχίου αντιστήριξης, έχει καθιζήσει σε ικανό μήκος και έχει καταρρεύσει σημειακά, με αποτέλεσμα να υφίσταται πρόβλημα ασφαλούς προσπέλασης.
(β) Εργασίες παρέμβασης: Θα καθαιρεθούν οι προβληματικές κατασκευές, θα κατασκευαστεί νέος τοίχος αντιστήριξης από οπλισμένο σκυρόδεμα ενώ θα επισκευαστεί και η δημοτική οδός.
2. Χαλίκι: Η επέμβαση αφορά αγροτική οδό που εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό αγροτικών ιδιοκτησιών της περιοχής.
(α) Υφιστάμενη κατάσταση: Η δημοτική οδός είναι κατά βάση χαλικοστρωμένη αλλά η γειτνίασή της με φυσικό αποδέκτη απορροής ομβρίων δημιουργεί προβλήματα κατάρρευσης των πρανών της.
(β) Εργασίες παρέμβασης: Θα κατασκευαστεί τοίχος αντιστήριξης κατά μήκος της οδού σε μήκος περίπου 80 μέτρων καθώς και τεχνικό στη διασταύρωσή της με τον παρακείμενο φυσικό αποδέκτη.
3. Άγιος Θωμάς-Ζεστή: Αντικατάσταση τεχνικού διέλευσης έμπροσθεν αντλιοστασίου ύδρευσης.
(α) Υφιστάμενη κατάσταση: Πρόκειται για παλαιό τεχνικό διέλευσης ομβρίων πλησίον του αντλιοστασίου ύδρευσης. Αποτελείται από πλάκα σκυροδέματος εδραζόμενης επί λίθινων τοιχίων στις όχθες της τάφρου. Εκτός από τις βλάβες που εμφανίζει η πλάκα του σκυροδέματος, διαπιστώθηκε ότι το νερό διέρχεται κάτω από το τεχνικό λόγω υποσκαφής.
(β) Εργασίες παρέμβασης: Καθαίρεση του παλαιού τεχνικού και επανακατασκευή του με νέο, από οπλισμένο σκυρόδεμα.