Το «Αγρίνιο Μπορείς» ψηφίζει το 32γ

Δύο έργα που αφορούν αποκαταστάσεις από φυσικές καταστροφές ενέκρινε πρόσφατα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αγρινίου.

Πρόκειται για την «Αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία της 16ης Οκτωβρίου 2021 στις Δ.Ε Αγρινίου – Στράτου- Μακρυνείας – Αρακύνθου- Αγγελοκάστρου», προϋπολογισμού 2.531.000€ και το έργο «Αποκατάσταση οχετού λόγω ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες στις Δ.Ε Θεστιέων – Παραβόλας δήμου Αγρινίου», προϋπολογισμού 502.000€

Και τα δύο έργα που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αποφασίστηκε να δημοπρατηθούν με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 32 παρ.2(γ) και 32Α του Ν.4412/2016. Διαδικασία που προβλέπει σχετική πρόσκληση σε περιορισμένο αριθμό υποψηφίων αναδόχων και συντομότερους χρόνους.

Οι εν λόγω αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής αξίζει να σημειωθεί ότι υπερψηφίστηκαν και από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης. Σε αντίθεση με τις αντίστοιχες περιπτώσεις έργων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπου η αντιπολίτευση δε δέχεται αυτή τη διαδικασία, μιλά για αναθέσεις και αφήνει ακόμη και υπονοούμενα για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, το «Αγρίνιο Μπορείς» υπερψηφίζει τις αποφάσεις αυτές. Όπως εξάλλου γίνεται σχεδόν σε όλες τις Περιφέρειες και σε όλους τους Δήμους της χώρας, όταν πρόκειται για αποκαταστάσεις σε περιοχές που επλήγησαν από θεομηνίες και έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.