Στη φυλακή ο 28χρονος για την ασέλγεια σε 4χρονο στο Αγρίνιο

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 28χρονος, που κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις κατ’ εξακολούθηση σε βάρος 4χρονου αγοριού

Στη φυλακή οδηγείται ο 28χρονος, που κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις κατ’ εξακολούθηση σε βάρος 4χρονου αγοριού στο Αγρίνιο, αφού πέρασε χθες για δεύτερη φορά το κατώφλι του στρατιωτικού Ανακριτή Ιωαννίνων.

Τα στοιχεία του 28χρονου, είχαν δοθεί στη δημοσιότητα στις 18 Οκτωβρίου με διάταξη του στρατιωτικού εισαγγελέα, στον οποίον είχε σταλεί η δικογραφία από το Αγρίνιο. Για την ίδια υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βάρος της μητέρας του 28χρονου, η οποία είχε αναλάβει τη φύλαξη του παιδιού, στο οποίο φέρεται να ασέλγησε ο 28χρονος.

Αρχικά ο 28χρονος είχε κληθεί σε απολογία στις 31 Οκτωβρίου, ωστόσο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί, αφού πρώτα θα έπρεπε να λάβει γνώση του συνόλου της δικογραφίας σε βάρος. Η διαδικασία λοιπόν της κύριας ανάκρισης ολοκληρώθηκε χθες με το 28χρονος να κρίνεται προφυλακιστέος από τις Δικαστικές Αρχές του Στρατοδικείου Ιωαννίνων και να οδηγείται στις φυλακές Γρεβενών.

Εμπλοκή σε υπόθεση κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας φαίνεται να προκύπτει εμπλοκή του 28χρονου κατηγορούμενου και σε άλλη ξεχωριστή μεν, αλλά αναλόγου υφής υπόθεση, καθώς ελέγχεται για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας σε προγενέστερο χρόνο από την καταγγελία σε βάρος του για ασέλγεια.
Την εποχή εκείνη, ο φερόμενος ως δράστης ήταν πολίτης και η συγκεκριμένη δικογραφία, όταν και αν σχηματιστεί, αυτό θα γίνει από την Εισαγγελία Αγρινίου και όχι από την στρατιωτική Δικαιοσύνη.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το διάστημα από το Μάρτιο του 2021 έως το Μάιο του ίδιου έτους, ο 28χρονος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε βάρος του παιδιού.Στις 23 Ιουλίου 2021 οι γονείς προχώρησαν σε καταγγελία σε βάρος του. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η καταγγελία έγινε στην Εισαγγελία Αγρινίου, η οποία με τη σειρά της διαβίβασε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Στρατοδικείου Ιωαννίνων, λόγω του ότι ο φερόμενος ως δράστης υπηρετούσε την περίοδο εκείνη τη στρατιωτική του θητεία.Στις 28 Φεβρουαρίου 2022 ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του για τα αδικήματα της διενέργειας γενετήσιων πράξεων με πρόσωπο που δε συμπλήρωσε τα 12 έτη, κατ’ εξακολούθηση. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραπάνω περιγραφόμενης διαδικασίας ουδέποτε εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 28χρονου. Και αυτό γιατί το αδίκημα ελέγχεται από τις Αρχές, αλλά όχι πλέον στα πλαίσια του αυτοφώρου. Επιπλέον η διάταξη για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, που φαινομενικά προκαλεί μια αναντιστοιχία με την μη έκδοση εντάλματος σύλληψης, προϋποθέτει την άσκηση της ποινικής δίωξης όχι και τη σύλληψή του.

Ο 28χρονος, έχοντας ήδη δώσει ανωμοτί κατάθεση και υποβάλλει υπόμνημα δεν θεωρήθηκε ύποπτος φυγής και προφανώς εκτιμήθηκε ότι ήταν συνεργάσιμος από την πρώτη στιγμή με τις Αρχές. Έτσι εξηγήθηκε αρχικά, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η μη έκδοση εντάλματος σε βάρος του. Υπενθυμίζεται ότι τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του 28χρονου δόθηκαν στην δημοσιότητα με απόφαση της Εισαγγελίας Στρατοδικείου Ιωαννίνων. Πρόκειται για τον Κραβαρίτη Δημήτριο του Ευθυμίου, γεννηθέντα στις 1-7-1994, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.