Αγρίνιο : Απαλλακτική απόφαση για τα αδέλφια που επιτέθηκαν στον εξάδελφό τους

Το Δικαστήριο αθώωσε τους δύο νεαρούς για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και τη βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη

Απηλλάγησαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λευκάδας για τις κακουργηματικές κατηγορίες, που τους βάρυναν δύο νεαροί, από το Αγρίνιο για το αιματηρό επεισόδιο που είχαν με συγγενή τους το Φεβρουάριο του 2022.

Οι δύο νεαροί (23 και 21 ετών σήμερα) αδέλφια μεταξύ τους, τα ξημερώματα της 7ης/2/2020 φέρονται να επιτέθηκαν και να τραυμάτισαν θανάσιμα με κυνηγετικό όπλο και κατσαβίδι ένα 21χρονο έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντας στην οδό Δήμου Τσέλιου στο Αγρίνιο.

Οι δυο κατηγορούμενοι, που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στον πρωτογενή τομέα, φέρονται να είχαν προσωπικές οικονομικής υφής διαφορές με τον 21χρονο εξάδελφό τους, ενώ σε προγενέστερο χρόνο, στα τέλη του 2019, είχε υπάρξει και άλλο επεισόδιο μεταξύ τους. Συγκεκριμένα ο 21χρονος, σύμφωνα με την Αστυνομία, φέρεται τα ξημερώματα της 7ης/2/2020 να πυροβόλησε μια φορά με κυνηγετικό όπλο εναντίον έτερου 21χρονου, ενώ ο 19χρονος φέρεται να επιτέθηκε και αυτός στον 21χρονο παθόντα με ένα κατσαβίδι.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λευκάδας, που ομόφωνα και σύμφωνα με την πρόταση του Εισαγγελέα, απάλλαξε τον 21χρονο από την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας μεταβάλλοντας την σε απειλή, με αποτέλεσμα να πάψει η δίωξη, ενώ του επέβαλλε ποινή έξι μηνών με αναστολή για την παράνομη οπλοφορία. Ο έτερος κατηγορούμενος αθωώθηκε για την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Ο συνήγορος των κατηγορουμένων, Χρήστος Τσιμπούκης, μιλώντας στo ΑγρίνιοCulture.gr για την απόφαση του ΜΟΔ Λευκάδας ανέφερε : «Οι εντολείς μου από την πρώτη στιγμή της σύλληψης τους αρνούνταν την σε βάρους τους αποδιδόμενη κατηγορία και σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λευκάδας προβάλλαμε νομικούς αυτοτελείς ισχυρισμούς σχετικά με την ορθή επαναδιατύπωση της κατηγορίας και την επανατοποθέτησή της στις σωστές νομικές βάσεις. Ο πρώτος των κατηγορουμένων απηλλάγη για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας, απηλλάγη και ο δεύτερος κατηγορούμενος για την κακουργηματική πράξη της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης . Οι εντολείς μου αισθάνονται δικαιωμένοι από την ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λευκάδος».