Ανέλαβε καθήκοντα ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός

Στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου μετέβη σήμερα, Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός για να αναλάβει τα καθήκοντά του.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν θερμά ο Πρωτοσύγκελλος και οι κληρικοί και λαϊκοί υπάλληλοι των Γραφείων, οι οποίοι του ευχήθηκαν καλή ποιμαντορία.Έπειτα υποδέχθηκε τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, ο οποίος του παρέδωσε την διαχείριση της Ιεράς Μητροπόλεως και τον ενημέρωσε για όλα τα διοικητικά θέματα. Ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός τον ευχαρίστησε για τους κόπους του και την προσφορά του στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Κατόπιν τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού επικαλούμενος την χάρη του Αγίου Πνεύματος για την έναρξη της επισκοπικής του πορείας, ευχαρίστησε τους εργαζομένους στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως για την μέχρι σήμερα διακονία τους και είχε μακρά συνεργασία με τον καθένα ξεχωριστά για να ενημερωθεί για το διοικητικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ακολούθως δέχθηκε την επίσκεψη του Δημάρχου Ξηρομέρου κ. Ιωάννη Τριανταφυλλάκη και του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αστακού αρχιμ. Δαβίδ Μπαζούλα προκειμένου να προετοιμάσουν την υποδοχή του Σεβασμιωτάτου στον Αστακό, που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 16:00’.

Το μεσημέρι τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας επισκέφθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας, ο οποίος του ευχήθηκε καλή δύναμη στα αρχιερατικά του καθήκοντα και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.