Τι είπε ο Αυγενάκης για το «Παπαχαραλάμπειο» Στάδιο Ναυπάκτου

Μπορεί η διήμερη περιοδεία του Πρωθυπουργού και του μισού υπουργικού συμβουλίου που βρέθηκε στην Πάτρα, να αφορούσε κατά κύριο λόγο θέματα της Αχαίας, ωστόσο ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, επεκτάθηκε κάνοντας ειδική αναφορά στο «Παπαχαραλάμπειο» Στάδιο Ναυπάκτου, υπογραμμίζοντας ότι σύντομα επίκειται ανάδοχος για την ενεργειακή αναβάθμισή του.

Συγκεκριμένα ο Λ. Αυγενάκης ανέφερε :
• Ολοκληρώνεται το έργο επίστρωσης του στίβου με ελαστικό συνθετικό τάπητα, προϋπολογισμού 361.300€.
• Εντάξαμε στο ΕΣΠΑ την ενεργειακή αναβάθμιση του Σταδίου. Περιλαμβάνει δύο τμήματα και είναι συνολικού προϋπολογισμού 480.109€. Αναμένεται η διακήρυξη προκειμένου να οριστεί ανάδοχος.
• Τον Απρίλιο του 2022, έγινε η παραχώρηση των υποδομών του «Προπονητηρίου, Πίστας κανόε-καγιάκ Σλάλομ» στο Υφυπουργείο και πλέον αποτελεί ιδιοκτησία του «Παπαχαραλάμπειου».
• Προχωράμε στο σχεδιασμό για τον εκσυγχρονισμό της εγκατάστασης ώστε να φιλοξενεί διεθνείς αγώνες και να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής της Ναυπάκτου.

Τέλος ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε και για τις μεταρρυθμίσεις, που λαμβάνουν χώρα, όπως το Μητρώο Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων.

Στο Μητρώο 2022 έχουν προσέλθει 467 ερασιτεχνικά σωματεία όλων των αθλημάτων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, εκ των οποίων τα 244 από την Αχαΐα. Μετά το πέρας του ελέγχου των αιτήσεων από την υπηρεσία μας και την οριστική ολοκλήρωσή του Μητρώου 2022 εντός του επομένου μήνα, όλα τα πλήρως εγγεγραμμένα και νόμιμα ερασιτεχνικά σωματεία θα ενισχυθούν και πάλι (εντός του Ιανουαρίου 2023) από τον μόνιμο μηχανισμό χρηματοδότησης που έχουμε θεσπίσει για τον αθλητισμό, μέσω της φορολόγησης των κερδών των παικτών του Στοιχήματος.