Μητσοτάκης για πανεπιστημιακά Τμήματα : Τα πανεπιστήμια αποφασίζουν τα ίδια τα του οίκου τους

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα μέσα ενημέρωσης της Δυτικής Ελλάδας, ολοκληρώνοντας την διήμερη περιοδεία του στην Αχαΐα.

O πρωθυπουργός δέχθηκε και ερωτήσεις που αφορούν την Αιτωλοακαρνανία, όπως για παράδειγμα αυτή που αφορά τα πολλαπλά χτυπήματα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που έχει δεχθεί το Αγρίνιο.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, έχει δώσει «πολύ περισσότερους δείκτες αυτονομίας στα πανεπιστήμιά μας να αποφασίζουν τα ίδια τα του οίκου τους. Τη διάταξη των δυνάμεών τους, τη γεωγραφική κατανομή των τμημάτων τους». «Και το ίδιο έκανε και το Πανεπιστήμιο Πατρών – πρώτο στην Ελλάδα. Πήρε αποφάσεις τις οποίες σεβαστήκαμε και στηρίξαμε. Και δεν είναι, νομίζω, δουλειά της κυβέρνησης να παρεμβαίνει και να καπελώνει τα πανεπιστήμια ως προς τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τη γεωγραφική τους οργάνωση» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός δίνοντας έτσι και μια απάντηση σχετικά με την πρόσφατη αναδιάρθρωση Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Αναφορικά όμως με την προοπτική για μια Κτηνιατρική Σχολή στην Αιτωλοακαρνανία ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε «θα σεβαστούμε και θα στηρίξουμε οποιαδήποτε απόφαση σε αυτή την κατεύθυνση» και πρόσθεσε με νόημα ότι «βλέπουμε και στηρίζουμε την περιφερειακή διάσταση της ανάπτυξης. Και τη σημασία που αποδίδουμε στο να υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της αναπτυξιακής δυναμικής του κάθε τόπου».