Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε να ρωτήσει τη Γκάγκα για το μαγνητικό

Τα προβλήματα στις δημόσιες δομές της Υγείας στην Αιτωλοακαρνανία ήταν και παραμένουν πολλά. Τόσα πολλά, που είναι λογικό. όταν ο αρμόδιος Υπουργός επισκέπτεται τα νοσοκομεία της περιοχής, οι πολίτες να προσδοκούν σε ανακοινώσεις για μερικά έστω από τα προβλήματα. Με την επίσκεψη της Μίνας Γκάγκα, προχθές στην Αιτωλοακαρνανία, αυτό δε συνέβη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται επικοινωνιακά. Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας ήρθε περισσότερο να ακούσει τα προβλήματα παρά να δώσει επί τόπου κάποιες λύσεις. Ας ελπίσουμε αυτό να γίνει σε δεύτερη φάση.

Η επίσκεψη και οι ανακοινώσεις που δεν έγιναν προκάλεσαν, όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Με ανακοινώσεις τους, η κομματική οργάνωση, αλλά και οι δύο βουλευτές του κόμματος στο νόμο, επιτέθηκαν στην Υπουργό. Δεν έχουν άδικο στο ΣΥΡΙΖΑ για πολλά σημεία της κριτικής τους, αλλά με το ύφος της κριτικής τους, όταν μιλούν πχ για ντροπή, χάνουν και το όποιο δίκιο έχουν. Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να ξεχνούν ότι έχουν κυβερνήσει. Και επί δικής τους διακυβέρνησης, ο αρμόδιος Υπουργός δεν τόλμησε να επισκεφθεί τα Νοσοκομεία της περιοχής. Με εξαίρεση την επίσκεψη Κουρουμπλή το 2015 εν μέσω προεκλογικής περιόδου, όπου και εκείνος δεν είχε να ανακοινώσει κάτι για τα προβλήματα των Νοσοκομείων, πέρα από το να δώσει υποσχέσεις.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να ξεχνούν επίσης -αφού τόσο κόπτονται για τη δημόσια υγεία και βάλλουν κατά των ιδιωτικών συμφερόντων στην Υγεία- ότι επί 4,5 χρόνια δεν κατάφεραν να λειτουργήσουν το μαγνητικό τομογράφο στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Αλλά τότε είχαμε μνημόνια και μας απαγόρευαν οι κακοί δανειστές να εκπαιδεύσουμε το προσωπικό στο μαγνήτη… Διόλου τυχαία λοιπόν αυτό το ερώτημα για το μαγνητικό τομογράφο ξέχασαν οι του ΣΥΡΙΖΑ να το απευθύνουν στη Μίνα Γκάγκα.