Σε βάθος πενταετίας η Κτηνιατρική Σχολή στην Αιτωλοακαρνανία, λέει ο Πρύτανης

Kάποιοι όμως στην Αιτωλοακαρνανία προσπαθούν να πείσουν ότι θα γίνει “αύριο”…

Θετικός στην ίδρυση Κτηνιατρικής Σχολής, της τρίτης στη χώρα, στην Αιτωλοακαρνανία, εμφανίζεται με δηλώσεις του στην εφημερίδα “Πελοπόννησος” ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, μιλώντας για ένα ζήτημα που είχε τεθεί από φορείς της περιοχής ως αντιστάθμισμα απέναντι στην πρόσφατη αναδιάταξη των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών, που είχε ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της ακαδημαϊκής παρουσίας στην Αιτωλοακαρνανία.

Ωστόσο με δεδομένο πως αρκετοί πολιτικοί παραγόντες επιχειρούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά αυτή την καλή κατά τα άλλα ιδέα, αξίζει να προσέξει κανείς ο πρύτανης του Πανεπιστημίου ξεκαθαρίζει πως “είναι κάτι που μπορεί να γίνει πραγματικότητα σε βάθος 5ετίας“. Με δεδομένο μάλιστα πως με βάση όσα έχουμε δει στην πράξη, αλλά και με όσα είπε ο Πρωθυπουργός με την πρόσφατη συνέντευξή του από την Πάτρα, ότι δηλαδή τα πανεπιστήμια έχουν πλέον περισσότερους δείκτες αυτονομίας και πως δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να παρεμβαίνει στον τρόπο που αντιλαμβάνονται τα πανεπιστήμια την ακαδημαϊκή τους οργάνωση, θα πρέπει μάλλον να δώσει κανείς μεγαλύτερη βαρύτητα στα λεγόμενα του πρύτανη, παρά των πολιτικών παραγόντων της Αιτωλοακαρνανίας.

«Το Πανεπιστήμιο Πατρών θέτει το σχετικό αίτημα στο πολιτικό προσωπικό της περιοχής και της χώρας γενικότερα και καλεί άπαντες να αγκαλιάσουν την πρόταση για ίδρυση Τμήματος Κτηνιατρικής στην Αιτωλοακαρνανία», δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας και πρόσθεσε: «Αποτελεί προτεραιότητα για εμάς μια ισχυρή και βιώσιμη Γεωπονική Σχολή. Είναι κάτι που το χρειάζεται η Αιτωλοακαρνανία. Το επόμενο βήμα και επιδίωξή μας για τα προσεχή χρόνια είναι η ίδρυση Τμήματος Κτηνιατρικής. Είναι κάτι που μπορεί να γίνει πραγματικότητα σε βάθος 5ετίας. Είναι κάτι που αφορά όχι μόνον την ευρύτερη περιοχή, αλλά και όλη τη χώρα. Η Ελλάδα χρειάζεται μια τρίτη Κτηνιατρική σχολή κι αυτή πρέπει να λειτουργήσει όχι στην Αθήνα, αλλά στην περιφέρεια κι εμείς διεκδικούμε αυτό να συμβεί στην Αιτωλοακαρνανία».