Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας : Μεγάλο το ενδιαφέρον για το «Διαγωνισμό Καινοτομίας στην Πολιτιστική Βιομηχανία»

Με μεγάλη συμμετοχή ενδιαφερομένων και επιχειρηματιών των κλάδων της δημιουργίας και της τέχνης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2022 η 1η εκδήλωση ενημέρωσης υποβολής ιδεών στον «Διασυνοριακό Διαγωνισμό Καινοτομίας στην Πολιτιστική Βιομηχανία», που υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στα πλαίσια του έργου «CREATIVE@HUBs» του προγράμματος Interreg Greece – Italy 2014-2020.

Βασικός στόχος της πρώτης ενημερωτικής εκδήλωσης ήταν να αναλυθούν οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια της πρόσκλησης, η μεθοδολογία υποβολής της ιδέας και αξιολόγησής της, τα βραβεία και το όφελος των συμμετεχόντων.

Συντονιστής της 1ης Ενημερωτικής Εκδήλωσης ήταν o Γεώργιος Ρόμπολας, Προϊστάμενος του τμήματος Εμποροβιομηχανικών & Επαγγελματικοβιοτεχνικών Θεμάτων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και υπεύθυνος της πράξης o οποίος κάλεσε τον Τριαντάφυλλο Τατούλη, Manager Δικτύωσης και Υποστήριξης προώθησης του Διαγωνισμού, που παρουσίασε συνοπτικά τα οφέλη και τις υπηρεσίες που παρέχονται στις επιχειρήσεις μέσω του έργου «CREATIVE@HUBs» και έκανε μια σύντομη αναδρομή στις ενέργειες προώθησης του διαγωνισμού.

Εν συνεχεία το λόγο πήρε διαδικτυακά ο Ανδρέας Τσιλίρας, εκπρόσωπος του Hub Mosaic και ανάδοχος υλοποίησης του διαγωνισμού, ο οποίος ανέπτυξε τις προϋποθέσεις συμμετοχής και όλα τα υπόλοιπα κριτήρια που οφείλει να τηρεί ο συμμετέχων στο Διαγωνισμό. Αναφέρθηκε στις θεματικές ενότητες του κλάδου της πολιτιστικής βιομηχανίας που αφορούν στα πεδία υποβολής ιδεών του διαγωνισμού. Παρουσίασε την πλατφόρμα υποβολής και μια πιλοτική εγγραφή ιδέας έτσι ώστε να δώσει την δυνατότητα κατανόησης του ψηφιακού περιβάλλοντος και της διαδικασίας υποβολής της πρότασης από κάθε ενδιαφερόμενο.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Σπύρος Βασιλειάδης, ανάδοχος βράβευσης του Διαγωνισμού, ο οποίος με την σειρά του παρουσίασε τον τρόπο αξιολόγησης και ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των ιδεών και τα βραβεία που θα κερδίσουν οι 9 νικηφόρες ιδέες στους τομείς-στόχους του διαγωνισμού. Ανέλυσε το κάθε βραβείο ξεχωριστά και την μεθοδολογία σχεδιασμού της βράβευσης τονίζοντας ιδιαίτερα την συνεισφορά που θα έχει στην εκκόλαψη της επιχειρηματικής ιδέας σε επιχειρηματικό προϊόν μέσα από την συμβουλευτική, την ανάπτυξη του επιχειρηματικού σχεδίου και την παρουσίασή του σε μία έκθεση ή άλλο event του δημιουργικού τομέα στην περιοχή παρέμβασης του προγράμματος ή σε έναν άλλο δημιουργικό κόμβο (hub) στο πλαίσιο του έργου. Μετά το τέλος των εισηγήσεων, οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα συζήτησης με τους εισηγητές όπου εδόθησαν διευκρινήσεις και απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν.