Αθώος γνωστός επιχειρηματίας της Αμφιλοχίας για την άγρια συμπλοκή

Η άγρια συμπλοκή στο λιμάνι της Αμφιλοχίας εκδικάστηκε στο ΜΟΔ Λευκάδας

7 Αυγούστου του 2018. Τα ξημερώματα το λιμάνι της Αμφιλοχίας γίνεται πεδίο… μάχης, καθώς συμπλοκή ανάμεσα σε δύο παρέες νεαρών ατόμων που βρίσκονταν σε μπαρ της περιοχής μεταφέρθηκε στο λιμάνι και ενεπλάκησαν δεκάδες άλλα άτομα.

Αποτέλεσμα της γενικευμένης σύρραξης ήταν να προκύψουν δύο σοβαρά τραυματίες και μετά τις μηνύσεις που ακολούθησαν να σχηματιστούν συνολικά εννέα δικογραφίες, επτά του μονομελούς πλημμελειοδικείου, μια του τριμελούς πλημμελειοδικείου και μια κακουργηματική δικογραφία για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Το σοβαρό επεισόδιο φαίνεται ότι είχε ξεκινήσει από μια παρεξήγηση μεταξύ των νεαρών ατόμων, ωστόσο η κατάσταση ξέφυγε… και ενεπλάκησαν σε αυτό και άλλα άτομα ως επί το πλείστον κάτοικοι της περιοχής ή άνθρωποι καταγόμενοι από την Αμφιλοχίας που βρίσκονταν εκείνη την περίοδο για διακοπές στον τόπο καταγωγής τους.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έγιναν, δύο νεαροί από τη συμπλοκή κατέληξαν στη… θάλασσα τραυματισμένοι και σε ημιλιπόθυμη κατάσταση κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν χτυπήματα με τα… κουπιά μιας βάρκας.

Η κακουργηματική πτυχή της υπόθεσης εκδικάστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λευκάδας, με κατηγορούμενο έναν 62χρονο κάτοικο της Αμφιλοχίας, γνωστό επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης, όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά τα τελευταία 35χρόνια. Ωστόσο με ομόφωνη απόφαση του ΜΟΔ Λευκάδας και μετά από πρόταση της Εισαγγελέως ο 62χρονος κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 62χρονου, Χρήστος Τσιμπούκης, μιλώντας στο ΑγρίνιοCulture.gr για την απόφαση του Δικαστηρίου δήλωσε : «Μετά από τεσσεράμισι χρόνια περίπου ολοκληρώθηκε σήμερα η ποινική δίκη σε βάρος του εντολέα μου. Από την αρχή, από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του και προανακριτικά και κατά την κύρια ανάκριση αρνείτο με απόλυτο σθένος την εις βάρος του κατηγορία. Σήμερα προβάλλαμε όλους αυτούς τους ισχυρισμούς, που ενισχύουν την αρνητική του στάση έναντι της κατηγορίας και δικαιώθηκε πλήρως καθόσον αθωώθηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λευκάδας και με σύμφωνη απαλλακτική πρόταση από την κα Εισαγγελέα».