Έρχονται αυτοψίες στα σχολεία του Αγρινίου

Σκέψεις για στέγαση νηπιαγωγείων σε δημοτικά σχολεία

Σε αυτοψίες στα σχολεία του Αγρινίου θα προχωρήσει από αύριο η Επιτροπή Καταλληλότητας με την έμφαση να δίνεται αρχικά στα σχολεία που στεγάζονται σε μισθωμένους χώρους.

Το θέμα της ασφάλειας των σχολείων τέθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από τον Π. Καψάλη με αφορμή το πρόσφατο τραγικό συμβάν στις Σέρρες, όπου έχασε τη ζωή του 11χρονος μαθητής μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο.

Συγκεκριμένα, ο δημοτικός σύμβουλος του «Αγρίνιο Μπορείς» έθεσε ερώτημα για το αν έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος των κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων των σχολείων και αν έχει εκδοθεί πιστοποιητικό καταλληλότητας.

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Χρήστος Ζαρκαβέλης, ανέφερε πως αύριο η Επιτροπή Καταλληλότητα θα ξεκινήσει αυτοψίες στα σχολεία του Δήμου Αγρινίου. Σύμφωνα με το Χρ. Ζαρκαβέλη ο Δήμος Αγρινίου κάθε χρόνο ζητά από τις διευθύνσεις των σχολείων καταγραφή των προβλημάτων και ακολούθως η Τεχνική Υπηρεσία προτεραιοποιεί τις ανάγκες που υπάρχουν. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, για κάποια νηπιαγωγεία που στεγάζονται σε χώρους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, ο δήμος Αγρινίου προτίθεται και εξετάζει να μπορέσει να τα στεγάσει σε δημοτικά σχολεία.

Πάντως σύμφωνα με το Δήμαρχο, Γ. Παπαναστασίου στο Αγρίνιο επειδή οι λέβητες των σχολείων λειτουργούν μόνο με πετρέλαιο και συντηρούνται κανονικά δεν τίθεται το πρόβλημα που εμφανίστηκε στις Σέρρες και έλαβε τραγικές διαστάσεις, καθώς εκεί λειτουργούσαν δύο συστήματα θέρμανσης μαζί, η γεωθερμία και το πετρέλαιο.