25.000 ευρώ τελικά το κόστος για τη Βανδή – Γ. Παπαναστασίου: Ντόρος λόγω των εκλογών

Προεκλογικές σκοπιμότητες στην αντιπολίτευση “χρεώνει” η δημοτική αρχή

Στις 25.000 ευρώ θα περιοριστεί το κόστος της χριστουγεννιάτικης συναυλίας της Δέσποινας Βανδή στο Αγρίνιο μετά τις χορηγίες που εξασφάλισε ο Δήμος Αγρινίου. Αυτή την απάντηση έδωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Παπαγεωργίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά τα σχόλια που προκλήθηκαν από την ανάρτηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης στη Διαύγεια για το κόστος της συναυλίας και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η μη απάντηση της δημοτικής αρχής στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως ανέφερε η Μ. Παπαγεωργίου ο δήμος Αγρινίου εξασφάλισε χορηγίες ύψους 15.000 ευρώ, ενώ διευκρίνισε ότι η απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια ήταν ο προϋπολογισμός της συναυλίας και όχι το τελικό κόστος για το ταμείο του Δήμου. Μάλιστα η Μ. Παπαγεωργίου σχολίασε ως λαϊκίστικη την κριτική που ασκήθηκε για το κόστος της συναυλίας, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για «μιζέρια» και «μικροψυχία» και «κακοπροαίρετη κριτική». Επιτέθηκε μάλιστα στην παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας και σε αυτή, αλλά και στην προηγούμενη δημοτική περίοδο, λέγοντας ότι μερίδα της αντιπολίτευσης ασκεί ρητορική μίσους. «Όσοι μας κατηγορούσαν για πολιτιστική απραξία το καλοκαίρι, όταν γειτονικές πόλεις έκαναν συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες, μας κατηγορούν τώρα επειδή έχουμε επιλέξει να κάνουμε μια μεγάλη συναυλία τα Χριστούγεννα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «είναι οι ίδιοι άνθρωποι που δεν συναίνεσαν να κάνουμε επίτιμο δημότη το Λεωνίδα Καβάκο».

Στη συζήτηση παρενέβη και ο Δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου για να σχολιάσει την κριτική που δέχθηκε η δημοτική αρχή και να πει με νόημα ότι «φέτος έπρεπε να γίνει ντόρος με τη συναυλία του Δήμου λόγω των επικείμενων εκλογών, τα προηγούμενα χρόνια φέραμε τους Stavento, το Μουζουράκη και άλλους, αλλά δεν τέθηκε θέμα για το κόστος της συναυλίας». Ο Γ. Παπαναστασίου πρόσθεσε ακόμη πως «όποιος και να είναι δήμαρχος μια μεγάλη συναυλία θα την κάνει και όποιος δεν θέλει να κάνει μια μεγάλη εκδήλωση να βγει στον κόσμο να το πει…» «Πρέπει να χειριζόμαστε με αξιοπρέπεια τα θέματα» είπε ακόμη προς την πλευρά της αντιπολίτευσης και παρατήρησε ότι «γίνεται ένα ξεκατίνιασμα που μας υποτιμά όλους».

Απαντώντας στα σχόλια του Π. Καψάλη από το «Αγρίνιο Μπορείς» που είπε ότι ο Δήμος Αγρινίου δεν είναι μαγαζί για να φέρνει ένα όνομα «κράχτη» και να κατέβει ο κόσμος στην πλατεία και να διασκεδάσει, ο Γ. Παπαναστασίου απάντησε ότι στην πλατεία μπορούν να πάνε όλοι και δωρεάν, ενώ στα μαγαζιά πρέπει να πληρώσει κάποιος αρκετά για να δει ένα μεγάλο καλλιτέχνη. Επίσης ο Γ. Παπαναστασίου υποστήριξε ότι το θέμα δεν μπορεί να σχολιάζεται σε αντιδιαστολή με άλλα κοινωνικά προβλήματα, υποστηρίζοντας ότι ο Δήμος Αγρινίου έχει αναπτύξει όλο το εύρος των κοινωνικών δομών και επιχορηγεί με 300.000 ευρώ το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Αναφορικά με ένα άλλο σημείο της κριτικής του Π. Καψάλη για τους απλήρωτους συμβασιούχους της ΚΟΙΠΑ, ο Δήμαρχος Αγρινίου ανέφερε ο Δήμος Αγρινίου έχει πληρώσει με δικά του χρήματα δύο μισθοδοσίες και έχει τη δέσμευση από την ΕΕΤΑΑ ότι μέχρι το τέλος του έτους θα πληρωθούν άπαντες καθώς θα καταβληθούν τα οφειλόμενα από τα voucher.