“Τριχωνίδα Α.Ε.”: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διαβούλευσης για το νέο Leader

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Ά φάση της Δημόσιας Κοινωνικής Διαβούλευσης της Τριχωνίδα Α.Ε. στο πλαίσιο κατάρτισης της πρότασης για το νέο Τοπικό Πρόγραμμα “ΤΑΠΤΟΚ-Leader” που χρηματοδοτείται από το ΣΣ της νέας ΚΑΠ 2023-2027. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 21 ενημερωτικές – θεματικές συναντήσεις με τους Δήμους της περιοχής, τους συλλογικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς εταίρους καθώς επίσης και με τον τοπικό πληθυσμό.

– Επιβεβαιώθηκε η εμπιστοσύνη στο εταιρικό σχήμα της ΟΤΔ.
– Καθορίστηκε η περιοχή εφαρμογής του νέου προγράμματος, που περιλαμβάνει 5 Δήμους της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας (Αγρινίου, Ακτίου-Βόνιτσας, Αμφιλοχίας, Θέρμου και Ξηρομέρου) καθώς και τον Δήμο Μεγανησίου της ΠΕ Λευκάδας. Η περιοχή έχει συνολικό μόνιμο πληθυσμό 100.982 κατοίκους.
– Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Διαχείρισης του Προγράμματος (ΕΔΠ) η οποία ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της πρόσκλησης καθώς επίσης και στην αντιπροσωπευτικότητα του εταιρικού σχήματος.
– Καταγράφηκαν οι απόψεις και οι προτάσεις των Δήμων και των Φορέων για τις ανάγκες, τις αδυναμίες και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.
Στην συνέχεια η ΟΤΔ θα ιεραρχήσει τις ανάγκες της περιοχής και θα διαμορφώσει την Τοπική Στρατηγική του νέου προγράμματος, τις δράσεις και το χρηματοδοτικό πλάνο.

Θα ακολουθήσει η Β’ Φάση της διαβούλευσης με την παρουσίαση της τοπικής στρατηγικής στους Δημόσιους και Κοινωνικούς εταίρους προκειμένου να λάβει την τελική έγκριση. Υπενθυμίζουμε στον Τοπικό Πληθυσμό ότι μπορεί να εκδηλώσει το ενδιαφέρον και τις προτάσεις του στον κόμβο https://www.trihonida.gr/diavouleusi-neo-leader/