«Η μοναδική δημοτική αρχή που «είδε» τα εμβληματικά κτίρια της πόλης»

Είμαστε η μοναδική δημοτική αρχή που «είδε» τα εμβληματικά κτίρια της πόλης, είπε ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου, απαντώντας στις σχετικές αιτιάσεις της Χρ. Σταρακά προχθες στο δημοτικό συμβούλιο.

Όπως εξήγησε, χάρις τη Στρατηγική της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης οι καπναποθήκες Παπαπέτρου έχουν ήδη μελετητή και θα προχωρήσει η ανακατασκευή τους στην νέα περίοδο του ΕΣΠΑ. Η δημοτική αρχή, σύμφωνα με το Γ. Παπαναστασίου, έχει πλέον ώριμο για χρηματοδότηση το έργο της ανακατασκευής των Καπναποθηκών Παπαστράτου, που βρίσκονται στην ευθύνη του Δήμου εδώ και 20χρόνια, αλλά η παρούσα δημοτική αρχή είναι αυτή που κατάφερε να ωριμάσει το έργο. Επίσης ο Δήμος Αγρινίου χρηματοδότησε τη μελέτη για το αρχαίο θέατρο της Στράτου, που η αναστήλωσή του ήδη εξελίσσεται.

Τέλος, ο δήμαρχος Αγρινίου θύμισε με νόημα ότι επί θητείας στο ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας προχώρησε και μοναδική η ανακαίνιση εμβληματικού κτιρίου, που έγινε τα τελευταία χρόνια στο Αγρίνιο, θέλοντας έτσι να καταδείξει ότι στο συγκεκριμένο «γήπεδο» δεν χάνει…..