Ζόρια για το αυτοδιοικητικό ΠΑΣΟΚ στο Αγρίνιο

Περιπλέκονται τα πράγματα στην παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο Αγρίνιο, αναφορικά με τις δημοτικές εκλογές του 2023. Η καθυστέρηση που παρατηρείται στην ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ για τις εθνικές εκλογές, με επίσημη δικαιολογία την ανακοίνωση της απογραφής και τις μεταβολές των εδρών, αλλά και η γενικότερη στρατηγική του κόμματος, δημιουργεί αρκετές επιπτώσεις στην επόμενη μέρα της παράταξης.

Και αυτό γιατί η υποψηφιότητα της Χριστίνας Σταρακά μπορεί έχει εδώ και αρκετό καιρό να έχει «κλειδώσει», ωστόσο με την καθυστέρηση που παρατηρείται, η ίδια δεν έχει ακόμη αποσυρθεί από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου. Αυτό σύμφωνα με κάποιους τοπικούς παράγοντες του ΠΑΣΟΚ στην αυτοδιοίκηση «φρενάρει» τις διεργασίες για την ανασύνταξη της παράταξης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει brain-storming σε ονόματα υποψηφίων δημάρχων και ετοιμάζει δημοσκόπηση που θα “κατευθύνει” τις επιλογές του. Φιλοδοξεί έτσι να βρεθεί ένα βήμα πιο μπροστά από την αυτοδιοικητική εκδοχή του ΠΑΣΟΚ στο Αγρίνιο και ενδεχομένως έτσι να έχει και το πάνω χέρι σε περίπτωση που η πολιτική συγκυρία επιτρέψει την κοινή κάθοδο των κεντροαριστερών αυτοδιοικητικών δυνάμεων. Στις τάξεις όμως του ΠΑΣΟΚ και του “Αγρίνιο Μπορείς” πέραν του Π. Καψάλη που συγκεντρώνει ένα περιορισμένο αριθμό υποστηρικτών, δεν υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα. Αντιθέτως μια μικρή μερίδα αυτοδιοικητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, εδώ και καιρό “κοιτάζει” προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι το ΠΑΣΟΚ που ανέκαθεν διατηρούσε αρκετές αυτοδιοικητικές δυνάμεις, ιδίως στο Αγρίνιο, στην παρούσα φάση ίσως βρίσκεται στη χειρότερη ιστορικά καμπή του.