Γνωστός λαϊκιστής είδε 30.000 περισσότερο λαό στην Αιτωλοακαρνανία

Δεν παίζουμε… λαϊκίζουμε…

Μιλώντας για τα επικείμενα οριστικά αποτελέσματα της απογραφής από την ΕΛΣΤΑΤ, καλό θα είναι οι τοπικοί παράγοντες, που χρησιμοποιούν τον πληθυσμό της Αιτωλοακαρνανίας ως επιχείρημα για διάφορες διεκδικήσεις να επικαιροποιήσουν τη ρητορική τους και τους αριθμούς που χρησιμοποιούν.

Το λέμε αυτό γιατί θυμόμαστε εκείνο το πανό που «έπαιξε» πολύ στις κινητοποιήσεις για τις δομές υγείας της Αιτωλοακαρνανίας και το οποίο χρησιμοποιούσε το αποτέλεσμα της προηγούμενης απογραφής του 2011, τους 210.802 κατοίκους της περιοχής. Τώρα όμως οι Αιτωλοακαρνάνες είμαστε περίπου 19.000 λιγότεροι και το προσωρινό αποτέλεσμα της ΕΛΣΤΑΤ έδειξε 191.727 κατοίκους στην Αιτωλοακαρνανία.

Κάποιοι όμως αντί να «συντονιστούν» με την απογραφή είπαν να προσθέσουν κιόλας μερικές χιλιάδες. Έτσι αυτές τις μέρες «έπαιξε» στα social media από κάποιους παράγοντες o αριθμός 220.000 κάτοικοι, κάτι που προφανώς δεν ισχύει. Απέχει μάλιστα αυτός ο αριθμός περίπου 30.000 από την πραγματικότητα. Όταν όμως κάποιος είναι βαθιά λαϊκιστής δεν είναι λογικό να «βλέπει» και περισσότερο λαό;;;