Επικοινωνιακή και πολιτική εκμετάλλευση, ως συνήθως, από τους υπερευαίσθητους

Κάτι δεν πάει καλά, όταν περιμένουμε ένα τροχαίο για να διαμαρτυρηθούμε

Όσο και να ήθελε κάποιος να κρύψει το πρόβλημα, αυτό δεν κρύβεται. Η μη λειτουργία της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Αγρινίου είναι μείζον πρόβλημα. Μπορεί η ΜΕΘ την περίοδο της πανδημίας που λειτούργησε ως ΜΕΘ covid αποκλειστικά να στιγματίστηκε από το απόλυτο ποσοστό θνητότητας, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να γίνει αφορμή να παραβλέψει κανείς το γεγονός ότι από το 2009 που λειτούργησε η Μονάδα στο Νοσοκομείο Αγρινίου έχει σώσει δεκάδες ζωές. Εκτός από τον 18χρονο που τραυματίστηκε σοβαρά το βράδυ της Τρίτης σε τροχαίο στο Αγρίνιο και διακομίστηκε τελικά στο Νοσοκομείο της Άρτας, υπάρχει ένα ακόμη ανάλογο περιστατικό αυτό το τελευταίο διάστημα. Ο λόγος για την 72χρονη από το Μεσολόγγι που τραυματίστηκε σε τροχαίο στο Λαμπίρι Τριχωνίδας την περασμένη Τρίτη, που χρειάστηκε να διακομισθεί στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου στο Πύργο.

Πολίτες και συλλογικότητες της περιοχής προγραμμάτιζαν για αύριο συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη κλειστή ΜΕΘ στην πύλη του Νοσοκομείου Αγρινίου. Τελικά όμως αυτή να μην γίνει όχι μόνο γιατί επίκειται τελικά την ερχόμενη εβδομάδα να επαναλειτουργήσει η ΜΕΘ, αλλά και γιατί επιχειρήθηκε από κάποιους “καπέλωμα” της πρωτοβουλίας, καθώς ζούμε σε καιρούς προεκλογικών υποψιών και είναι δεδομένο ότι κάποιοι επιχειρούν να επιχειρηθούν πολιτικά το θέμα.

Θα πρέπει να περιμένουμε ένα τροχαίο ή να υπάρξει κάποιος νεκρός για να διαμαρτυρηθούμε; Για κάποιους που κινούνται με τη λογική της επικαιρότητας, ναι. Όμως δεν είναι έτσι. Όση ευθύνη έχουν οι αρμόδιοι που μια τόσο κομβικής σημασίας δομή υγείας έχει αναστείλει τη λειτουργία της, άλλο τόσο προκλητική είναι η στάση ορισμένων που περιμένουν στη γωνία να εκμεταλλευτούν πολιτικά ένα τροχαίο και μια ζωή.