Η ΜΕΘ “φούντωσε” την παλιά κόντρα Σαλμά – Καραγκούνη

“Xωρίς να έχει καμία εμπειρία στη διοίκηση νοσοκομείων του ανετέθη αυτή η κρίσιμη αποστολή”. Mε αυτή την ατάκα ο Μάριος Σαλμάς απασφάλισε κατά του διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου Μιχάλη Σερασκέρη, με αφορμή την υπόθεση της ΜΕΘ Αγρινίου.

Δεν είναι βέβαια ο νυν διοικητής, ο πρώτος διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου που δέχεται την έντονη κριτική του βουλευτή της ΝΔ. Ίσως ο μόνος διοικητής για τον οποίο ο Μ. Σαλμάς είχε κάτι καλό να πει (ελέγχεται βέβαια και αυτό) ήταν εκείνος που διόρισε ο ίδιος ως Αναπλ. Υπουργός Υγείας. Ο Μάριος Σαλμάς είχε καταφέρει όταν ξέσπασε ο σάλος με το ποσοστό θνητότητας της ΜΕΘ covid του Νοσοκομείου Αγρινίου να επιβάλλει την καρατόμηση του Ανδρ. Τσώλη, κάτι που νομοτελειακά θα συνέβαινε αφού επρόκειτο για διοικητή διορισμένο από την προηγούμενη κυβέρνηση. «Όποιος δεν τον απομακρύνει αναλαμβάνει ακέραια και τη διοικητική και την ποινική ευθύνη, η οποία απορρέει…» είχε πει εμφατικά τότε ο Μάριος Σαλμάς.

Πλέον ο Μάριος Σαλμάς επανήλθε στο θέμα της ΜΕΘ κυρίως όχι τόσο για να στραφεί κατά του “αναλώσιμου” διοικητή, όσο κατά του Κ. Καραγκούνη. Υπογραμμίζοντας ότι η παύση λειτουργίας της ΜΕΘ είναι κάτι μη αποδεκτό, ουσιαστικά ο Μάριος Σαλμάς βάζει στο κάδρο των ευθυνών όσους επιχειρούν να μπουν στο κάδρο των αυτονόητων ή των διορθωτικών κινήσεων που γίνονται στο Νοσοκομείο. Το γεγονός ότι αύριο 2/1 επαναλειτουργεί η ΜΕΘ ήταν κάτι για το οποίο όφειλε η διοικήση του Νοσοκομείου Αγρινίου να ενημερώσει… αυτό όμως έγινε από τον Κ. Καραγκούνη μέσω ανακοίνωσης του γραφείου του.

Kαι για να φτάσει ο Μάριος Σαλμάς οκτώ ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου να εκδώσει μια μακροσκελή ανακοίνωση “για να καταλάβει και ο τελευταίος πολίτης του νομού ποιοί υποτιμούν τη νοημοσύνη του, όταν θέλουν να ταυτίζονται με θετικές αποφάσεις τις οποίες όμως ουδέποτε επηρέασαν”, πάει να πει ότι η παλιά κόντρα μεταξύ των δύο επί σειρά ετών βουλευτών της ΝΔ έχει αναζωπυρωθεί για τα καλά…

Εξάλλου το “στόλισμα” Σαλμά στο Σερασκέρη όχι προ διμήνου όταν έκλεινε η ΜΕΘ, αλλά τώρα που επαναλειτουργεί υποδηλώνει ακριβώς την ενόχληση Σαλμά στις κινήσεις Καραγκούνη και στις αβάντες του διοικητή στον πρώτο σε σταυρούς βουλευτή της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία.