Αποζημιώσεις ενάμισι χρόνο μετά

Δημοσιεύτηκε παραμονές της Πρωτοχρονιάς σε Φ.Ε.Κ. η ανάθεση στον ΕΛ.Γ.Α. της υλοποίησης του προγράμματος κρατικών οικονομικών ενισχύσεων σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις που επλήγησαν από θεομηνίες κατά το 2021.

Μεταξύ των οριοθετημένων περιοχών που θα δουν το επόμενο χρονικό διάστημα αποζημιώσεις είναι περί τις 15 τοπικές κοινότητες σε διάφορα σημεία της Αιτωλοακαρνανίας (στους Δήμους Ξηρομέρου, Μεσολογγίου και Αγρινίου), που επλήγησαν από πλημμυρικά φαινόμενα το φθινόπωρο του 2021. Μεταξύ αυτών των περιοχών είναι για παράδειγμα και ο κάμπος των Οινιαδών, όπου τον Οκτώβριο του 2021 στην περιοχή της Κατοχής και του Λεσινίου, εκτιμάται ότι περίπου 40.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων βρέθηκαν κάτω από το νερό. Οι πληρωμές εκτιμάται ότι θα γίνουν το προσεχές διάστημα, δηλαδή, περίπου ενάμισι χρόνο μετά την πλημμύρα.

Ας σκεφτούμε όμως παράλληλα τι έχουν τραβήξει οι παραγωγοί όλο αυτό το χρονικό διάστημα που περιμένουν τις αποζημιώσεις. Γιατί, αυτός ήταν ένας χρόνος που όλα τα κόστη εκτινάχθηκαν στο… θεό και οι παραγωγοί την ίδια στιγμή είναι ακόμη και σήμερα στο περίμενε…