Θα «μετρήσει» ο ΣΥΡΙΖΑ για το Αγρίνιο και ανθρώπους που δεν θέλουν να «μετρηθούν»

Μετά τις γιορτές και η δημοσκόπηση του ΣΥΡΙΖΑ για το Αγρίνιο

Ο μήνας των ψηφοδελτίων θα είναι ο πρώτος μήνας του 2023, καθώς τα κόμματα, της αντιπολίτευσης ιδίως, προσανατολίζονται εντός του Ιανουαρίου να ανακοινώσουν τα ψηφοδέλτιά τους για τις εθνικές εκλογές. Τώρα πια που ξεκαθάρισε και η εικόνα με τις έδρες, μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της απογραφής, δεν υπάρχουν δικαιολογίες για άλλες καθυστερήσεις.

Όμως σιγά – σιγά στην τελική ευθεία μπαίνουν και ορισμένες παράμετροι για το πως κινηθούν τα κόμματα και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου. Εντός Ιανουαρίου, λέγεται για παράδειγμα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διενεργήσει τη μεγάλη δημοσκόπηση για το Δήμο Αγρινίου, με σκοπό να κατασταλάξει στο ποιον θα στηρίξει κόντρα στο Γ. Παπαναστασίου. Το προηγούμενο διάστημα έγινε το σχετικό brainstorming στα ονόματα που ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετρήσει, όμως πλέον ότι η ιδεο-θύελλα έχει κατακάτσει… Η λίστα λοιπόν όσων θα «μετρηθούν» φαίνεται ότι έχει οριστικοποιηθεί, χωρίς να περιλαμβάνονται ονόματα, που το προηγούμενο διάστημα ακούστηκαν (π.χ. αυτό του Φώτη Κωστούλα)ως ευφάνταστα σενάρια ή διακαείς πόθοι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μετρήσει ακόμη και πρόσωπα που έχουν διαμηνύσει στο κόμμα πως δεν ενδιαφέρονται για τη στήριξή του ή δεν ενδιαφέρονται για τα του Δήμου Αγρινίου, καθώς έχουν χαράξει ρότα για την πλατεία του Συντάγματος.

Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας επίγνωση του «κενού» που παρουσιάζει στον τομέα της Αυτοδιοίκησης –κάτι που αποτυπώθηκε έντονα στις εκλογές του 2019- φαντάζει πλέον έτοιμος τουλάχιστον σε επίπεδο προθέσεων να συνεργαστεί ή να στηρίξει στην κονίστρα της Αυτοδιοίκησης προσωπικότητες από διαφορετικούς χώρους. «Από τις παρυφές της άκρας αριστεράς μέχρι την έντιμη δεξιά»… όπως λένε χαρακτηριστικά κάποιοι σύντροφοι.