Φαρμάκης : Δεν κάνουμε καουμποϊλίκια, τα λάθη δεν διορθώνονται με λάθη

Από μια ατάκα του Γιάννη Λύτρα στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου πήρε την πάσα ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης για να καταδείξει πόσο λάθος ήταν η πρόταση της αντιπολίτευσης για το θέμα που ανακύπτει μετά την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικές ρυθμίσεις Θεοδωρικάκου στα της Αυτοδιοίκησης.

«Η Οικονομική Επιτροπή λειτουργούσε ως καουμπόης» είπε κάποια στιγμή ο επικεφάλης της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο. «Δεν μπορούμε να κάνουμε καουμποϊλίκια και να διορθώσουμε τα λάθη των κυβερνήσεων με δικά μας λάθη» απάντησε αργότερα ο Νεκτάριος Φαρμάκης, εξηγώντας ότι τις αρμοδιότητες που μεταφέρθηκαν με νόμο στην Οικονομική Επιτροπή, δεν μπορεί να τις «πάρει πίσω» το Περιφερειακό Συμβούλιο, «υποδυόμενο» τη Βουλή που νομοθετεί.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι αν το Περιφερειακό Συμβούλιο υιοθετούσε την πρόταση της αντιπολίτευσης, αυτή η υπέρβαση αρμοδιότητας, δεν θα περνούσε από τον ελεγκτή νομιμότητας. Τελικά το Περιφερειακό Συμβούλιο, αν και φλέρταρε με τα καουμποϊλίκια, υιοθέτησε την πρόταση Φαρμάκη για μια εθελοντική αναστολή στη λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής μέχρι το Υπουργείο Εσωτερικών να περάσει τη ρύθμιση, που θα συμμορφώνει το θεσμικό πλαίσιο για την Αυτοδιοίκηση με την απόφαση του ΣτΕ.