Καταστολή… ο δημοτικός αστυνομικός με τη σφυρίχτρα ;

Υπάρχει μια κριτική που λέει γιατί το Υπουργείο Εσωτερικών αν θέλει να ενισχύσει τους δήμους να προσλάβει 1.200 δημοτικούς αστυνομικούς. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανάγκη των δήμων;

Δεν θα μπορούσαν οι δήμοι να ενισχυθούν με προσωπικό σε άλλες βασικότερες υπηρεσίες; Ο δήμαρχος Αγρινίου, για παράδειγμα διαμαρτύρεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια για το προσωπικό που μειώνεται στην αυτεπιστασία, με αποτέλεσμα ο Δήμος να δυσκολεύεται να συντηρήσει βασικές υποδομές του, ακόμη και το να αλλάξει πέντε πλάκες στα πεζοδρόμια. Οι μικρότεροι Δήμοι έχουν τεράστιο πρόβλημα με το επιστημονικό προσωπικό, δεν διαθέτουν τεχνικές υπηρεσίες, με μηχανικούς, αρχιτέκτονες κτλ με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να ωριμάσουν έργα για τα κοινοτικά προγράμματα. Αυτή είναι μια κριτική που πατάει στην πραγματικότητα και έχει βάση.

Προχθές όμως που το δημοτικό συμβούλιο στο Αγρίνιο ενέκρινε το αίτημα για 14 δημοτικούς αστυνομικούς, ακούσαμε και μια άλλη κριτική, πως δεν χρειαζόμαστε καταστολή… Δηλαδή, ο δημοτικός αστυνομικός που είναι εξοπλισμένος μόνο με μια σφυρίχτρα, που θα διώξει αυτόν που θα πάει να διπλοπαρκάρει ή θα κόψει μια κλήση σε αυτόν που πάρκαρε πάνω στη ράμπα των ΑμεΑ ή στο μηχανάκι που κόβει δρόμο μέσα από τον πεζόδρομο, συνιστά καταστολή… Και αν δεν θέλουμε καταστολή στους δρόμους μιας πόλης, τι θέλουμε αναρχία; Αν θέλουν κάποιοι να συντονιστούν με την πραγματικότητα, καλόν είναι να ξεπεράσουν τα φοβικά σύνδρομα που ανάγονται σε άλλες εποχές της νεότερης ελληνικής ιστορίας.