Ελεύθερη η 24χρονη από το Αγρίνιο που συνελήφθη για τη συμμορία των αντεξουσιαστών στην Πάτρα

Ελεύθερη, με μοναδικό περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε μετά την απολογία της η 24χρονη, που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα στο πλαίσιο της επιχείρησης της ΕΛΑΣ στην Πάτρα για την εξάρθρωση της συμμορίας επτά αντεξουσιαστών που διέπραττε ληστείες και διακινούσε ναρκωτικά.

Η 24χρόνη, που κατάγεται από την περιοχή του Αγρινίου, ήταν η μοναδική από τους επτά συλληφθέντες που έδωσε σήμερα την απολογία της ενώπιον των Δικαστικών Αρχών στην Πάτρα, ενώ οι υπόλοιποι συλληφθέντες αναμένεται να απολογηθούν αύριο, Τρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του AγρίνιοCulture.gr από τις έρευνες των αρχών δεν φάνηκε να προκύπτει συμμετοχή της 24χρονης στις ληστείες και στις κλοπές και η εμπλοκή της στη υπόθεση φαίνεται να περιορίζεται περισσότερο στο κομμάτι των ναρκωτικών. Τα μέλη της οργάνωσης, έξαλλου, είχαν διαμορφώσει στα σπίτια όπου διέμεναν χώρους υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης.

Από τους συλληφθέντες (έξι άνδρες – μια γυναίκα), οι πέντε έλκουν την καταγωγή τους από το Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή, δυο εκ των οποίων όπως πληροφορείται το ΑγρίνιοCulture.gr είναι αδέλφια (άνδρας – γυναίκα) μεταξύ τους και φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ο συνήγορος υπεράσπισης της 24χρονος, Χρήστος Τσιμπούκης, επιφυλάχθηκε να κάνει το όποιο σχόλιο μετά την απολογία της εντολέως του.

Αυτό που έχει θορυβήσει τις Αρχές καθώς οι συλληφθέντες είναι άτομα που κινούνται στον αναρχικό – αντιεξουσιαστικό χώρο και σε συνδυσμό με το γεγονός ότι μεταξύ των ευρημάτων της ΕΛ.ΑΣ είναι και ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, αποτελούμενος από 274 γρ. της εκρηκτικής ύλης C4, είναι η πιθανότητα η συμμορία αυτή να έχει σχέσεις με την εγχώρια τρομοκρατία, που τα τελευταία χρόνια βέβαια βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό “εν υπνώσει”. Γι΄αυτό και στις έρευνες των Αρχών, που συνεχίζονται, συμμετέχει πλέον και η Αντιτρομοκρατική. Υπενθυμίζεται ότι στα κρησφύγετά τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων βιβλία αναρχικού περιεχομένου και τρομοκρατίας, καθώς επίσης και ιδιόχειρες σημειώσεις εγκληματικών ενεργειών.

Η δράση της συμμορίας σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν πλούσια και από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχει προκύψει ότι τα μέλη της έχουν διαπράξει επτά ληστείες, τρεις σε καταστήματα τραπεζών, τρεις σε υποκαταστήματα ΕΛΤΑ και μία σε κατάστημα Super Market, δέκα κλοπές δίκυκλων μοτοσικλετών και μια διάρρηξη οικίας, ενώ υπολογίζεται ότι το συνολικό ποσό των κερδών είναι πάνω από 19.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, παρασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών. καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών που αφορούν στην παράνομη λειτουργία ραδιοσυχνοτήτων, για ναρκωτικά, φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα. Η βαρύτερη όμως κατηγορία που αντιμετωπίζουν τα μέλη της συμμορίας στη δίωξη που τους έχει ασκηθεί είναι η διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών κατ΄επάγγελμα με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ, κατηγορία που έχει επαπειλούμενη ποινή τα ισόβια δεσμά.