Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας

23N_0882_Με μαζική συμμετοχή των Μηχανικών – μελών του ΤΕΕ Ν. Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Περιφερειακού Τμήματος, την Παρασκευή 20/01/2023, για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια αναβολής της εκδήλωσης λόγω πανδημίας.

Στην καθιερωμένη ομιλία του Προέδρου, ο κ. Λίνος Μπλέτσας αναφέρθηκε στις διαδοχικές κρίσεις, που έχουν άμεσο αντίκτυπο στο επάγγελμα του Μηχανικού. Παρόλα αυτά, όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά «ο τεχνικός κόσμος της χώρας ανθίσταται, επιβιώνει, καινοτομεί και σχεδιάζει το μέλλον, αντιλαμβανόμενος εγκαίρως, πως η απάντηση σε κάθε είδους κρίση δεν είναι η άμβλυνση των συνεπειών της, αλλά η πρόληψη τους».

23N_0982_Παράλληλα ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας ανέλυσε αδρομερώς τα τέσσερα πεδία, τα οποία αναμένονται να προσδώσουν αναπτυξιακή τροχιά στο μέλλον της χώρας μας και ειδικά της περιοχής μας: τη χωροταξία, την ενέργεια, τις υποδομές και το περιβάλλον. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Λίμνης Τριχωνίδας, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «θα εκπονηθεί με αμιγώς επιστημονικά κριτήρια, αναπτυξιακές προβλέψεις και περιβαλλοντικές δικλείδες, προκειμένου να μπορέσουμε επιτέλους, όχι απλά να οραματιστούμε την ανάπτυξη πέριξ της μεγαλύτερης λίμνης στην Ελλάδα, αλλά να τη δούμε να λαμβάνει σάρκα και οστά άμεσα».

23N_1003_Επιπροσθέτως ο κ. Μπλέτσας προανήγγειλε άμεσες πρωτοβουλίες του Περιφερειακού Τμήματος του ΤΕΕ σχετικά με το οδικό τμήμα «Αγρίνιο – Καρπενήσι», που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, ενώ σχολίασε με καυστικό τρόπο τη μη κατασκευή της κάθετης σύνδεσης «Ιονίας Οδού – Αγρινίου». Ιδιαίτερη αναφορά επίσης πραγματοποίησε στο αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), καθώς και τον καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων του, που αναμένεται να διαδραματίσει το έργο αντλησιοταμίευσηςστο Δήμο Αμφιλοχίας, θέτοντας όμως στο επίκεντρο και το θέμα των αντισταθμιστικών οφελών, που πρέπει να έχει η ευρύτερη περιοχή.

23N_1048_Τέλος, προανήγγειλε την ακόμα στενότερη συνεργασία με τους Δήμους του Ν. Αιτωλοακαρνανίας και την Π.Δ.Ε., σε επίπεδο προγραμματικών συμβάσεων, προκειμένου το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας να συμβάλλει με τον επιστημονικό του ρόλο στη μετατροπή της περιοχής σε έναν τόπο προκοπής και προόδου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι τρεις πρώτοι επιτυχόντες μαθητές του Ν. Αιτωλοακαρνανίας στα Πολυτεχνεία της χώρας, καθώς και ο πολιτικός μηχανικός κ. Αθανάσιος Αντωνόπουλος για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της εφαρμογής του G.I.S. του Δήμου Αγρινίου.
Χαιρετισμό με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τον επιτυχημένο ρόλο του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας απεύθυναν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Ν. Φαρμάκης, καθώς και ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, καθώς και ζωντανή μουσική από μηχανικούς –μέλη του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές της ΝΔ, κ.κ. Μ.Σαλμάς, Σ. Λιβανός, Κ. Καραγκούνης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Θ. Μωραΐτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας κ. Λάμπρος Δημητρογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων κ. Αθανάσιος Μαυρομμάτης, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Κώστας Λύρος, ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπύρος Κωνσταντάρας, ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Τσιχριντζής, οι αντιδήμαρχοι Αγρινίου, κ.κ. Β. Φωτάκης, Δ. Σκορδόπουλος, Κ. Ζώης και Γ. Καραμητσόπουλος και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αγρινίου, κα.Χ. Σταρακά. Παρέστησαν ακόμη εκπρόσωποι από συλλόγους και φορείς της Αιτωλοακαρνανίας.

Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας