Προφυλακίστηκαν οι έξι της συμμορίας των αντιεξουσιαστών της Πάτρας – Κάποιοι διατήρησαν το δικαίωμα της σιωπής

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι έξι συλληφθέντες στο πλαίσιο της επιχείρησης της ΕΛΑΣ στην Πάτρα την προηγούμενη εβδομάδα για την εξάρθρωση της συμμορίας επτά αντιεξουσιαστών που διέπραττε ληστείες και διακινούσε ναρκωτικά.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και τέσσερα άτομα με καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου. Χθες η μοναδική γυναίκα της συμμορίας, μια 24χρονη από το Αγρίνιο, μετά την απολογία της αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγρίνιοCulture.gr ορισμένοι από τους συλληφθέντες κατά τη διάρκεια της απολογίας τους σήμερα ενώπιον του Ανακριτή Πρωτοδικών Πατρών διατήρησαν το δικαίωμα της σιωπής. Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσά στους κατηγορούμενους βρίσκεται και ο γιος του «Στέλιου» της 17Ν.

Αυτό που έχει θορυβήσει τις Αρχές καθώς οι συλληφθέντες είναι άτομα που κινούνται στον αναρχικό – αντιεξουσιαστικό χώρο και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μεταξύ των ευρημάτων της ΕΛ.ΑΣ είναι και ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, αποτελούμενος από 274 γρ. της εκρηκτικής ύλης C4, είναι η πιθανότητα η συμμορία αυτή να έχει σχέσεις με την εγχώρια τρομοκρατία, που τα τελευταία χρόνια βέβαια βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό “εν υπνώσει”. Γι΄αυτό και στις έρευνες των Αρχών, που συνεχίζονται, συμμετέχει πλέον και η Αντιτρομοκρατική. Υπενθυμίζεται ότι στα κρησφύγετά τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων βιβλία αναρχικού περιεχομένου και τρομοκρατίας, καθώς επίσης και ιδιόχειρες σημειώσεις εγκληματικών ενεργειών.

Η δράση της συμμορίας σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν πλούσια και από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχει προκύψει ότι τα μέλη της έχουν διαπράξει επτά ληστείες, τρεις σε καταστήματα τραπεζών, τρεις σε υποκαταστήματα ΕΛΤΑ και μία σε κατάστημα Super Market, δέκα κλοπές δίκυκλων μοτοσικλετών και μια διάρρηξη οικίας, ενώ υπολογίζεται ότι το συνολικό ποσό των κερδών είναι πάνω από 19.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, παρασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών. καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών που αφορούν στην παράνομη λειτουργία ραδιοσυχνοτήτων, για ναρκωτικά, φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα. Η βαρύτερη όμως κατηγορία που αντιμετωπίζουν τα μέλη της συμμορίας στη δίωξη που τους έχει ασκηθεί είναι η διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών κατ’ επάγγελμα με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ, κατηγορία που έχει επαπειλούμενη ποινή τα ισόβια δεσμά.