Μας “χαλάνε” οι Χριστοβασίληδες και όχι τα χάλια μας

Τελικά σε αυτήν εδώ την πόλη έχουμε ικανότητα μόνο για να απαντάμε όταν “θίγουν” τον τόπο μας, αλλά όχι για να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο.

Ο Χριστοβασίλης του ΠΑΣ Γιάννενα έκανε το λάθος να πιστεύει ότι οι επενδύσεις στις Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες γίνονται με τα κριτήρια που γίνονται και οι άλλες επενδύσεις π.χ. ένα εργοστάσιο. Γι’ αυτό και του ξένισε η επένδυση Καμίνσκι στον Παναιτωλικό. Ίσως και γι’ αυτό ο ίδιος έχει αφήσει την ομάδα του σε αυτό το επίπεδο από άποψη οργάνωσης και υποδομών. Νομίζοντας όμως ότι επειδή τα Γιάννενα διαθέτουν αεροδρόμιο θα έρθει μέσω αυτού κάποιος επενδυτής να αγοράσει την ομάδα, έσκασε ο επενδυτής στον Παναιτωλικό.

Κατά τα λοιπά όμως ο Χριστοβασίλης έχει απόλυτο δίκιο : Το Αγρίνιο δεν έχει αεροδρόμιο, δεν έχει λιμάνι, δεν έχει τουρισμό, δεν έχει κάτι να προσφέρει σε οικονομικό επίπεδο… Και δεν έχει και άλλα πολλά το Αγρίνιο, όπως δρόμους, που δεν τα είπε ο Χριστοβασίλης. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα του Αγρινίου είναι η νοοτροπία του. Όταν συζητάμε μεταξύ μας τα χάλια μας δεν τρέχει κάστανο, ενώ όταν κάποιος ξένος θίγει τα στραβά του τόπου, τότε θιγόμαστε. Αντί λοιπόν να μας “χαλάνε” τα λεγόμενα του Χριστοβασίλη, ας δούμε ότι όσο εμείς τάχα “πιέζουμε” για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό ή το δρόμο Αγρίνιο – Καρπενήσι, είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσει ο διαγωνισμός για το Γιάννενα – Κακαβιά…