Στην Εισαγγελία θα αναφέρει ο Σπ. Κωνσταντάρας το αλαλούμ με τη μεταφορά μαθητών

Ευθύνες στο ΚΤΕΛ και όχι μόνο επιρρίπτει ο Δήμαρχος Θέρμου

“Αν είχε ενημερωθεί ο δήμος, θα είχε κινηθεί άμεσα για την φιλοξενία των μαθητών σε ξενοδοχείο του Θέρμου ή θα μετέφερε με δικά του οχήματα τους μαθητές στα σπίτια τους μέσω Ριγανίου, σε περίπτωση που ο ανάδοχος αδυνατούσε”. Αυτό αναφέρει ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας αναφορικά με το χθεσινό περιστατικό, όπου οι μαθητές από την Ορεινή Ναυπακτίας μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε στην επαρχιακή οδό Λουτρών Στάχτης – Θέρμου. Στην επιστροφή των μαθητών προς το Στράνωμα το λεωφορείο που τους μετέφερε τους άφησε στο Καρέλι και με κίνδυνο της ζωής τους πέρασαν τον Εύηνο μέσω της συρμάτινης γέφυρας.

“Επειδή ο δρόμος ήταν κλειστός χωρίς καμία συννενόηση με την Περιφέρεια που είναι υπεύθυνη του μεταφορικού έργου, το λεωφορείο του ΚΤΕΛ παρέκαμψε το νόμιμο δρομολόγιο και αντί να μεταβεί μέσω Ριγανίου, ώστε να μεταφερθούν οι μαθητές ασφαλείς στα σπίτια τους, μπήκε στο δασικό δρόμο και έφτασε στην θέση «Καρέλι». Οι μαθητές μπήκαν στο σιδερένιο «κουβούκλιο» και όπως ενημερωθήκαμε με την προτροπή μερικών γονιών τους, πέρασαν… στο φουσκωμένο ποτάμι του Ευήνου, όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες με προφανή κίνδυνο για την ζωή τους” αναφέρει ο Σπ. Κωνσταντάρας προσθέτοντας ότι μόλις ενημερώθηκε, διαμαρτυρήθηκε έντονα προς τους αρμόδιους, ενημέρωσε τους διευθυντές των σχολείων και επικοινώνησε με το διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, σε περίπτωση που επαναληφθεί το γεγονός να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου. Μάλιστα σήμερα προτίθεται να αναφέρει το γεγονός στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, αφού υπάρχουν ευθύνες για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.

Αναφορικά στην κατολίσθηση ο δήμαρχος Θέρμου αναφέρει ότι άμεσα μηχάνημα του δήμου μετέβη στο σημείο και άρχισε την απομάκρυνση των βράχων, σε συννενόηση με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας. Ενώ σήμερα θα βρίσκεται κλιμάκιο μηχανικών στο σημείο της κατολίσθησης, για να εκτιμήσει την κατάσταση, καθώς το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη.