Το προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ για το Αγρίνιο

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι αυτός που ζητά εκλογές και να κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης, ωστόσο το ΠΑΣΟΚ τελικά ήταν το κόμμα που πρώτα ανακοίνωσε ψηφοδέλτια για τις επικείμενες εκλογές της άνοιξης. Δεν θα αργήσει βέβαια να το κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως η καθυστέρηση που παρατηρείται δημιουργεί κάποιες παράπλευρες συνέπειες, καθώς πάει όλο και πιο πίσω η κουβέντα για τις κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Το γκάλοπ μέσα από το οποίο λέγονταν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιλέξει υποψήφιο δήμαρχο για το Αγρίνιο δεν θα γίνει στην παρούσα φάση τουλάχιστον, αφού η λίστα των ονομάτων που προτάθηκε από το κόμμα σε τοπικό επίπεδο, περιλαμβάνει κυρίως ανθρώπους που δεν θέλουν να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι, με εξαίρεση τον Δ. Τραπεζιώτη. Ο τέως δήμαρχος του πρώην Δήμου Θεστιέων έχει κάνει ήδη κινήσεις για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου μη περιμένοντας τι θα αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό φαίνεται ότι του έχει δώσει προβάδισμα στις διεργασίες που γίνονται στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς με αυτή την τακτική ο έμπειρος αυτοδιοικητικός φαίνεται να κερδίζει επί του παρόντος τουλάχιστον την ανοχή όσων εντός του στενού κομματικού πυρήνα δεν τον είδαν ποτέ με καλό μάτι…

Την ερχόμενη Κυριακή 5/2 ο ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου θα κόψει την πίτα του και υπάρχει η εκτίμηση από πολλούς πως εκεί άτυπα ο Δ. Τραπεζιώτης θα πάρει το… χρίσμα τουλάχιστον μιας μερίδας των τοπικών κομματικών στελεχών. Το προβάδισμα όμως ο Δ. Τραπεζιώτης στη θεωρία το είχε και ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2019, όμως κάποιοι του το έκοψαν. Οι ιστορικοί λένε ότι η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ όμως θα ήθελαν αυτό να συμβεί.