Ο Παππάς μας έδωσε τα μυαλά στα χέρια: Οι υποκλοπές συνδέονται με την ακρίβεια, είπε

Συνδέεται η υπόθεση των παρακολουθήσεων με την ακρίβεια και την εκτίναξη του πληθωρισμού; Όσο κι αν μοιάζουν άσχετα αυτά τα δύο μεταξύ τους, η απάντηση, σύμφωνα με το βουλευτή και πρώην Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, είναι καταφατική.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Παππάς, στην ομιλία του στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας των Οργανώσεων Μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Αγρινίου, «οι υποκλοπές είναι «δεμένες» με την ακρίβεια, αποδείχθηκε ότι ήταν το εργαλείο για να εφαρμόσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τις πολιτικές της ακρίβειας και της φτωχοποίησης».

«Για να πειθαναγκάσει, τα κόμματα, τους πολίτες, τις ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, τους πολιτικούς αρχηγούς άλλων κομμάτων σε λύσεις που τον ευνοούν και να μην διαταραχθεί καθόλου η πολιτική που εφαρμόσει. Και γιατί χρειάζονταν αυτό το εργαλείο; Διότι η πολιτική του είναι αδύνατον να πείσει, αδύνατο να διαμορφώσει συναινέσεις και μπορεί να εφαρμοστεί μόνο μέσα από τον καταναγκασμό και τον εκβιασμό των παρακολουθήσεων και των παρακρατικών μεθόδων» πρόσθεσε ο Νίκος Παππάς.

Τώρα πως συνδέεται η παρακολούθηση (αν δεχθούμε ότι έγινε) των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων, με τις αυξήσεις στα μακαρόνια, στο γάλα, στο κρέας και τα λοιπά βασικά διατροφικά είδη είναι κάτι που μόνο η διάνοια του Ν. Παππά μπορεί να αντιληφθεί.

Πάντως αν δεχθούμε την κριτική του Νίκου Παππά ως σωστή και την ίδια στιγμή ρίξουμε μια ματιά στα στοιχεία της Eurostat για τον πληθωρισμό, τότε το αναπόφευκτο συμπέρασμα είναι ότι και στις άλλες χώρες της ευρωζώνης πρέπει η ακρίβεια να πήρε αυτές τις διαστάσεις, γιατί και εκεί λογικά θα πρέπει να γίνονται υποκλοπές και μάλιστα περισσότερες εν συγκρίσει με την Ελλάδα, αφού αρκετές χώρες έχουν υψηλότερο πληθωρισμό.

Όπως λέει η Eurostat, ο πληθωρισμός για την Ελλάδα υποχώρησε στο 7,2% τον Ιανουάριο του 2023 από 7,6% τον Δεκέμβριο του 2022, ενώ στην Ευρωζώνη ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 8,5% από 9,2%. Παρόμοια η εικόνα σύμφωνα με τη Eurostat και στον πληθωρισμό των τροφίμων: στην Ελλάδα καταγράφεται αύξηση 12,7% έναντι του μέσου όρου 14,1% στην ευρωζώνη.