Το αυτονόητο αίτημα των Πολυτέκνων για εθνική πολιτική θα είχε τύχη με ένα άλλο πολιτικό σύστημα

Με μια μακροσκελή επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου καταθέτει μια σειρά από προτάσεις για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, αλλά και μια σειρά από τοπικού χαρακτήρα αναπτυξιακά προβλήματα που απαιτούν λύσεις.

«Έχετε πεδίο δράσεως ευρύτατο να αντιπαρατεθείτε ιδεολογικά, πολιτικά και κοινωνικά σε πάρα πολλούς τομείς της δημόσιας ζωής, σ’ αυτό το θέμα πρέπει να ομονοήσετε και να απαντήσετε με μία και μοναδική πολιτική πρόταση» επισημαίνει στην επιστολή του ο Σύλλογος ζητώντας μια εθνική πολιτική για το δημογραφικό και να αναπτύξουν τα κόμματα τις θέσεις τους γύρω από το ζήτημα ενόψει των εκλογών.

Αν και αυτό που ζητούν οι πολύτεκνοι είναι αυτονόητο, είναι επίσης αυτονόητο ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Γιατί, η χώρα δεν κατάφερε να κάνει μια εθνική πολιτική για οποιοδήποτε θέμα, ούτε σε άλλες πιο ήρεμες πολιτικά εποχές. Τι μπορούμε να περιμένουμε τώρα, που η τοξικότητα έχει γίνει κανόνας στο πολιτικό κλίμα; Εδώ δεν μπόρεσαν τα κόμματα να συμφωνήσουν ούτε στην τροπολογία για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη…