Το “ρήγμα” Φαρμάκη – Φωτάκη απαιτεί ικανότητες γεφυροποιού

Τα κτήματα του Αγγελοκάστρου, ο καταρρακωμένος κατά δήλωσή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, Γιώργος Παπαναστασίου, θα προτιμούσε να ανοίξει η γη και να τα καταπιεί…

Όμως τα κτήματα του Αγγελοκάστρου είναι βέβαιο ότι παραμένουν στη θέση τους και  ενδεχομένως άνοιξαν ένα μεγάλο “ρήγμα” στις τάξεις της δημοτικής αρχής Αγρινίου. Μπορεί στο μέλλον μέσα από αυτό το… “ρήγμα” των κτημάτων Αγγελοκάστρου να φυτρώσουν ακτινιδιές…. όμως σε πρώτη φάση τα κτήματα έφεραν την πρωτοφανή δημόσια αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο σημαίνοντα στελέχη της δημοτικής αρχής. Ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Φαρμάκης σήκωσε το γάντι απέναντι στον στενότερο συνεργάτη του Δημάρχου Αγρινίου τα τελευταία χρόνια, Βασίλη Φωτάκη.

Ο Γ. Παπαναστασίου από τις τοποθετήσεις του φάνηκε σε αυτή την αντιπαράθεση να παίρνει ξεκάθαρα το μέρος του Β. Φωτάκη επιχειρώντας όμως να μην ρίξει άλλο λάδι στη φωτιά… όσο τέλος πάντως αυτό ήταν εφικτό. «Δεν μπορεί να συρόμαστε από προσωπικές βεντέτες και έχθρες ή προσωπικές συμπάθειες και φιλίες» είπε κάποια στιγμή ο Δήμαρχος και από αρκετούς φάνηκε πως αυτό ήταν μια νύξη για την αντιπαράθεση Φαρμάκη – Φωτάκη. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν υπάρχει όντως ένα “ρήγμα” στις τάξεις της παράταξης Παπαναστασίου και αν αυτό αφορά μόνο τους Φαρμάκη – Φωτάκη ή αν αφορά και επιμέρους ομαδοποιήσεις εντός της παράταξης.

Μια πρώτη εκτίμηση είναι ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση του Γιάννη Φαρμάκη το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς αυτός είναι βγήκε “εκτός γραμμής”. Η “γραμμή” όμως της Δημοτικής Αρχής, ποια ήταν άραγε, αν δεν ήταν οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που ο Βασίλης Φωτάκης είπε ότι “δεν είναι πανάκεια”; Ο Δήμαρχος Αγρινίου σε κάθε περίπτωση καλείται εκ των πραγμάτων να “μαζέψει” την κατάσταση τουλάχιστον από τους δημόσιους προβολείς. Τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν αρκετοί “ψίθυροι” για συνδυασμό που δημιουργείται στα δεξιά του Γ. Παπαναστασίου, ο Δήμαρχος Αγρινίου καλείται να  επιδείξει ικανότητες γεφυροποιού… προκειμένου να αποφύγει τυχόν διαρροές, στην περίπτωση που τελικά προκύψει συνδυασμός στα δεξιά του.