Ανατροπή στο Εφετείο: Έξι χρόνια κάθειρξη σε 50χρονο για το βιασμό 14χρονης συμμαθήτριας της κόρης του

O 50χρονος από χωριό της Ναυπάκτου πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί μόνο για αποπλάνηση ανηλίκου, το Εφετείο όμως τον καταδίκασε και για το βιασμό και τον έστειλε στις φυλακές 

Έξι χρόνια κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αγρινίου σε έναν 50χρονο από χωριό της Ναυπάκτου για βιασμό και αποπλάνηση μιας 14χρονης συγχωριανής του.

Ένα από τα πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία της υπόθεσης, που εκδικάστηκε σήμερα στο Αγρίνιο, είναι το γεγονός ότι ο 50χρονος πρωτοδίκως από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λευκάδας είχε αθωωθεί για την κατηγορία του βιασμού και είχε κριθεί ένοχος για την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου με το δικαστήριο να του επιβάλλει ποινή τεσσάρων ετών με αναστολή.

Ο 50χρονος, πατέρας δύο παιδιών μάλιστα, καταγγέλθηκε από την 14χρονη και την οικογένειά της το Δεκέμβριο του 2017 για δύο πράξεις βιασμού σε βάρος της. Σύμφωνα με την αρχική καταγγελία ο 50χρονος φέρεται στα μέσα Νοεμβρίου του 2017 να χρησιμοποίησε το λογαριασμό της κόρης του στο messenger για να έρθει σε επαφή με την 14χρονη -καθώς το θύμα ήταν συμμαθήτρια της κόρης του- και να την κάλεσε στο σπίτι του εν ώρα απουσίας των υπολοίπων μελών της οικογένειάς του, για να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του. Λίγες μέρες αργότερα φέρεται να κατάφερε να παρασύρει τη 14χρονη συμμαθήτρια της κόρης του σε απόμερο σημείο του χωριού τους για να επαναλάβει τις πράξεις του.

Η 14χρονη λίγες ημέρες μετά το βιασμό της κατήγγειλε τον 50χρονο στην Αστυνομία και ακολούθως υπήρξε και ιατροδικαστική εξέταση που βεβαίωνε το βιασμό, ωστόσο καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο ο 50χρονος κλήθηκε σε τακτική ανάκριση και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με μία σειρά περιοριστικών όρων. Η υπόθεση εκδικάστηκε αρχικά στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λευκάδας με τον 50χρονο να κατηγορείται για την κακουργηματική πράξη του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και την πλημμεληματική πράξη της αποπλάνησης ανηλίκου άνω των 14 και όχι άνω των 15 ετών. Η απόφαση τότε του δικαστηρίου, όπως προαναφέρθηκε, ήταν κατά πλειοψηφία αθωωτική ως προς το σκέλος του βιασμού, καταδικαστική ωστόσο για την αποπλάνηση ανηλίκου. Στη συνέχεια κατόπιν αιτήσεως του παριστάμενου προς υποστήριξη κατηγορίας, του ποινικολόγου Χρήστου Τσιμπούκη, η Αντεισαγγελέας Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας άσκησε έφεση κατά του αθωωτικού μέρους της πρωτόδικης απόφασης και έτσι σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο αναβίωσε και η υπόθεση του βιασμού, ενώ εκδικάστηκε παράλληλα και η έφεση του κατηγορούμενου για την καταδικαστική απόφαση στην κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ακροαματική διαδικασία ήταν πολύωρη, ενώ η εξέταση του θύματος έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Εν τέλει ομόφωνα και με τη σύμφωνη πρόταση του Εισαγγελέα, ο 50χρονος καταδικάστηκε και για τις δύο πράξεις, ωστόσο του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και έτσι του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης έξι ετών, με αποτέλεσμα να οδηγείται πλέον στις φυλακές.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 14χρονης, Χρήστος Τσιμπούκης, μιλώντας στο ΑγρίνιοCulture.gr εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δικαστική απόφαση. «Ανέλαβα προ ολίγων μηνών την υποστήριξη της κατηγορίας κατά του κατηγορουμένου, μαζί με το συνάδελφο δικηγόρο Μεσολογγίου, Αντώνιο Φράγκο. Θεωρώ ότι είναι η απόλυτη δικαίωση της παθούσας, της νεαρής αυτής κοπέλας, ηλικίας σήμερα 20 ετών» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε : «Είναι η ηθική και ψυχική δικαίωση της παθούσας, αλλά νομίζω και η αποκατάσταση της έννομης τάξεως για τις πράξεις αυτές, τις οποίες από την πρώτη στιγμή μέσα σε ελάχιστο διάστημα, μόλις πέντε ημερών -και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία- κατήγγειλε ένα κορίτσι 14 ετών τότε. Εν τέλει θεωρεί τον εαυτό της πλέον δικαιωμένο, γιατί μετά από έξι χρόνια που έβλεπε έναν πραγματικό θύτη να κυκλοφορεί ελεύθερος, σήμερα αισθάνεται ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα και το γεγονός ότι ο δράστης των πράξεων αυτών οδηγείται στις φυλακές».