Tυχεροί που δεν προέκυψε μια «Μάνδρα» κατά μήκος της Ιόνιας Οδού

Ποιος θα φταίει;

Με αφορμή το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έχει καλώς ή κακώς ανοίξει μια συζήτηση για τις διαχρονικές ευθύνες του Κράτους σε μια σειρά από θέματα, που άπτονται της ασφάλειας και της προστασίας της ζωής των πολιτών.

Αυτές τις μέρες είχαμε αρκετές βροχοπτώσεις στην περιοχή μας και αναμένονται και άλλες, ευτυχώς όμως μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο, παρ’ όλα αυτά χθες στο Μεσολόγγι συνεδρίασε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας με το Δήμαρχο Κ. Λύρο να επισημαίνει εκ νέου και ορθά στην καθυστέρηση που υπάρχει στην υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων κατά μήκος της Ιόνιας Οδού.

Πρόκειται για έργα που θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί μαζί με τον αυτοκινητόδρομο, δηλαδή την περίοδο 2016-2017, αλλά δυστυχώς είμαστε στην Ελλάδα… Η έλλειψη τους χωρίς αμφιβολία ευθύνεται για αρκετές καταστροφές που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια. Για τα έργα αυτά εδώ και ένα χρόνο περίπου έχει εγκριθεί και η περιβαλλοντική τους αδειοδότηση, αλλά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη…

Αν λοιπόν στο επόμενο πλημμυρικό φαινόμενο εκτός από υλικές ζημιές σε υποδομές και περιουσίες έχουμε και ανθρώπινες απώλειες ποιος θα φταίει; Η κλιματική κρίση; Είναι καιρός να σοβαρευτούν επιτέλους όσοι βρίσκονται κάθε φορά στο τιμόνι της χώρας!