Υπερπληθωρισμός υποψηφίων, στο Μεσολόγγι χωρίς κάτι νέο…

Υπερπληθωρισμός υποψηφιοτήτων παρατηρείται στο Μεσολόγγι για τη δημαρχία. Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές που έγιναν μάλιστα με το σύστημα της απλής αναλογικής, στο Μεσολόγγι είχαμε πέντε υποψήφιους δημάρχους. Αυτή τη φορά όμως φαίνεται ότι θα έχουμε ενδεχομένως πολλούς περισσότερους παρά το γεγονός ότι αυτή τη φορά το εκλογικό σύστημα ευνοεί περισσότερο τις προεκλογικές και όχι τις μετεκλογικές συμμαχίες.

Πέραν του νυν δημάρχου Κώστα Λύρου, που θα διεκδικήσει την επανεκλογή του, την υποψηφιότητά τους για τη δημαρχία έχουν μέχρι στιγμής εκδηλώσει οι δύο πρώην δήμαρχοι Παναγιώτης Κατσούλης και Νίκος Καραπάνος, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Διαμαντόπουλος και η πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Μεσολογγίου Όλγα Δασκαλή. Σε αυτές τις πέντε υποψηφιότητες θα πρέπει να προσθέσουμε την υποψηφιότητά του δικηγόρου Θανάση Λύρου, η οποία ανακοινώθηκε χθες, καθώς επίσης και την προαναγγελία που έκανε τις προάλλες ο Νίκος Μουρκούσης για την πρόθεσή του να διεκδικήσει και αυτός τη δημαρχία.

Και φυσικά μέχρι τώρα δεν έχουμε προσμετρήσει και άλλα ψηφοδέλτια, που νομοτελειακά θα έρθουν όπως αυτό από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης. Επίσης ένα άλλο σενάριο που «παίζει» είναι και η περίπτωση να προκύψει στην πορεία και κάποια υποψηφιότητα κάποιον που θα αποτύχει να εκλεγεί στη Βουλή…

Σε πολλούς βέβαια η πληθώρα υποψηφιοτήτων και οι ανακοινώσεις τους που έγιναν αρκετούς μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές, δεν δημιουργεί ιδιαίτερη εντύπωση καθότι εκτιμάται ότι δύσκολα όλοι όσοι δηλώνουν την πρόθεση τους να διεκδικήσουν τη δημαρχία θα διανύσουν όλο το δρόμο μέχρι την κατάθεση συνδυασμού στο Πρωτοδικείο. Εξάλλου, αν υπάρχουν πράγματι στο τέλος οκτώ ή περισσότεροι συνδυασμοί, τότε μάλλον σε ορισμένα χωριά του Δήμοι θα πρέπει σχεδόν όλοι οι κάτοικοι να είναι υποψήφιοι… Πάντως κάποιοι από τους υποψηφίους πολύ νωρίς μπήκαν στη διαδικασία να ανακοινώσουν ακόμα και λίστες υποστηρικτών όπως ο Π. Κατσούλης ή ο Ν. Καραπάνος που ανακοίνωσε 47 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.

Εκείνο που προβληματίζει περισσότερο κάποιους στο Μεσολόγγι είναι το γεγονός ότι δεν καταγράφεται ενδιαφέρον για να ασχοληθούν με τα δημοτικά πράγματα νέα πρόσωπα. Πρόσωπα που να σηματοδοτούν κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό… Το γεγονός ότι επανακάμπτουν δύο πρώην δήμαρχοι και ένας παρ’ ολίγον δήμαρχος που διεκδίκησε τρεις φορές στη δημαρχία (ο Ν. Μουρκούσης) δεν δημιουργεί ευοίωνα συναισθήματα για το μέλλον του δήμου Μεσολογγίου.