Γ. Βαρεμένος : Με προσχηματικές δικαιολογίες καθυστερεί το Αιμοδυναμικό του Νοσοκομείου Αγρινίου

Μέγα σκάνδαλο εν όψει; διερωτάται σε δήλωσή του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος αναφερόμενος στην καθυστέρηση που παρατηρείται στη δημιουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου Αγρινίου. Όπως καταγγέλλει ο φάκελος που υποβλήθηκε από την 6η ΥΠΕ με προσχηματικές δικαιλογίες δεν εγκρίνεται από την Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας.

Αναλυτικά η δήλωση του Γ. Βαρεμένου:
Ένα σημαντικό εγχείρημα, η δημιουργία Μονάδας Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Αγρινίου, βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Πλεύρη ότι θα εγκρίνει και θα διασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση, ο σχετικός αρτιότατος φάκελος που υποβλήθηκε μέσω της 6ης ΥΠΕ από το Νοσοκομείο Αγρινίου απορρίφθηκε μετά… πολλών επαίνων από την ΕΚΑΠΥ (Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας).

Στον πληρέστατο φάκελο περιλαμβάνονταν πιστώσεις 700.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό, η εξασφάλιση χώρου, στον οποίον έγιναν οι απαραίτητες επιστημονικές μετρήσεις, και εξειδικευμένοι επεμβατικοί γιατροί, ενώ λειτουργεί μονάδα εμφραγμάτων που αποτελεί προϋπόθεση. Όλα αυτά την στιγμή που στην Αιτωλοακαρνανία σημειώνονται εξαιρετικά υψηλά ποσοστά καρδιαγγειακής νοσηρότητας και θνησιμότητας. Ανθρώπινες ζωές παίζονται κορώνα-γράμματα, ενώ οι απαιτούμενες δαπάνες για την μετακίνηση ασθενών και συνοδών στη Πάτρα και αλλού είναι δυσβάσταχτες.

Ο φάκελος επανυποβλήθηκε και πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προσχηματικές δικαιολογίες μπορεί να οδηγήσουν στην εκ νέου απόρριψή του. Ποιά είναι τα θηριώδη συμφέροντα και από ποιές πόλεις εκπορεύονται, με σκοπό να στερήσουν από την Αιτωλοακαρνανία μία Μονάδα που θα σώζει ζωές; Αν τελικά αυτά τα συμφέροντα επιτύχουν τον ανίερο σκοπό τους, θα πρόκειται για μέγα σκάνδαλο.