Μια ανεπανάληπτη βραδιά με την Ακαδημαϊκή Χορωδία Νέων Αθηνών

Δήμος Αγρινίου – «Ορφέας» – Μουσικό Σχολείο Αγρινίου

Μια μοναδική και ανεπανάληπτη βραδιά αφιερωμένη στη χορωδιακή πράξη της πατρίδας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μάρτιου στην κατάμεστη αίθουσα του Μουσικού Σχολείου της πόλης υπό την αιγίδα του Δήμου και την συνεργασία του ιστορικού «ΟΡΦΕΑ» της πόλης και του Μουσικού Σχολείου.

Με την υλική και ηθική υποστήριξη του Δήμου και την αμέριστη προσπάθεια των δυο φορέων, οι συμπολίτες που κατέκλεισαν την μεγαλοπρεπή αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού μας Σχολείου έζησαν μοναδικές στιγμές και έφυγαν ενθουσιασμένοι. Τα νιάτα της πατρίδας, η χορωδία «ΑΛΘΑΙΑ» του Μουσικού Σχολείου και η φιλοξενούμενη χορωδία, η Ακαδημαϊκή Χορωδία Νέων Αθηνών, υπό την διεύθυνση του καθηγητού Μουσικολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νικολάου Μαλιάρα, συνέθεσαν ένα γοητευτικό ανθρώπινο παζλ με την χορωδία του ΟΡΦΕΑ της πόλης και παρήγαγαν ένα άψογο, αψεγάδιαστο αποτέλεσμα που μάγεψε τους παρευρισκόμενους.

Εξαιρετική και εντυπωσιακή και η παρουσίαση της εκδήλωσης από την καθηγήτρια κ.Έβελυν Τριαντάφυλλου.

Ο Δήμαρχος της πόλης κ.Γεώργιος Παπαναστασίου σε μήνυμά του καλωσόρισε τους καλεσμένους και απέδωσε τα εύσημα στους συνεργαζόμενους φορείς. Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ.Μαρία Παπαγεωργίου ανέφερε: «Η γεμάτη γκρίζες εικόνες εποχή μας χρειάζεται κάτι χρυσαφένιο και αστραφτερό σαν την εκδήλωση που γίνεται απόψε.Θα στηρίζω πάντα με θέρμη τέτοιες μοναδικές καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες.» Τέλος ο πρόεδρος του ΟΡΦΕΑ κ.Θ.Γαμβρούλης δήλωσε ενθουσιασμένος: «Απόψε οι σταγόνες της αρμονίας έγιναν βροχή και μας κατέκλυσαν».

Παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ.Μαρία Παπαγεωργίου, οι Αντιδήμαρχοι κ.Π.Μαρνέζος και Κ.Ζώης. Η Υποδ/ντρια του Μουσικού Σχολείου κ.Μ. Γεωργακοπούλου απόφοιτη του τμ. Μουσικών Σπουδών του Παν. Αθηνών, η προϊσταμένη της ΚΕΔΑ κ.Ε. Τσακανίκα, πρόεδροι φορέων, καθηγητές μουσικής και πλήθος κόσμου.

Με ενθουσιασμό και ικανοποίηση μίλησε ο κ.Μαλιάρας για την τέλεια οργάνωση της εκδήλωσης, το επίπεδο των χορωδιών και του Μουσικού Σχολείου της πόλης. Παρόμοιες εκδηλώσεις αφιερώματα στην πολυφωνική μουσική, την ανθρώπινη φωνή, το ανθρώπινο τραγούδι που τελικά προσελκύουν πλήθος συμπολιτών θα συνεχισθούν στα πλαίσια των δυνατοτήτων του Δήμου.