Όσο δεν γίνονται προσλήψεις, το πρόβλημα δεν κρύβεται όσο κι αν το μετακομίζεις

Όλοι οι αρμόδιοι στο χώρο της Υγείας τα τελευταία χρόνια, από την έλευση των Μνημονίων ουσιαστικά οπότε και άρχισε η υποστελέχωση να παίρνει μεγάλες διαστάσεις, ελπίζουμε ότι δεν είναι χαζοί και έχουν καταλάβει ότι είναι άλλο να μετακομίζεις το πρόβλημα και άλλο να το λύνεις.

Γιατί, αυτό ουσιαστικά γίνεται με τις μετακινήσεις προσωπικού από τα περιφερειακά ιατρεία στα Κέντρα Υγείας και από τα Κέντρα Υγείας προς τα Νοσοκομεία. Πριν από μερικά χρόνια για παράδειγμα, επί ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είχε σταματήσει η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κατούνας για να μετακινηθεί προσωπικό προς άλλα Κέντρα Υγείας που κινδύνευαν με κλείσιμο ή για να καλυφθούν κάποια επείγοντα κενά στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι οι μετακινήσεις γιατρών από το Κέντρο Υγείας Αιτωλικού, για να μην αναστείλει τη λειτουργία της η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μεσολογγίου. Έτσι άφησαν το Κέντρο Υγείας να εφημερεύει με ένα γιατρό. «Όταν θα φύγει ο ιατρός για να συνοδεύσει το περιστατικό θα κλειδώσει και την πόρτα πίσω του ή θα πρέπει αναγκαστικά να παραμείνει στη θέση του και ο ασθενής να φύγει χωρίς τη συνοδεία ιατρού;» ανέφεραν και με το δίκιο τους στη διαμαρτυρία τους οι εναπομείναντες γιατροί στο Κέντρο Υγείας.

Όλα λοιπόν αυτά τα χρόνια όλοι έχουν καταλάβει πως όσο δεν γίνονται προσλήψεις το πρόβλημα δεν κρύβεται όσο κι αν το μετακομίζεις.