Αυτά είναι τα ανδρικά εσώρουχα που κάνουν την διαφορά και είναι φιλικά στο περιβάλλον

Γιατί να συμβιβαστείτε με τα φθηνά πράγματα, όταν μπορείτε να αναβαθμίσετε τα εσώρουχά σας και ταυτόχρονα να προστατεύσετε το περιβάλλον;

Αυτή τη στιγμή, ο μέσος Ευρωπαίος πετάει 80 κιλά ρούχα ετησίως, ενώ η βιομηχανία της μόδας είναι υπεύθυνη για το 8 έως 10% των παγκόσμιων εκπομπών άνθρακα και σχεδόν το 20% των λυμάτων. Παρόλα αυτά, οι εταιρείες εσωρούχων συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, παράγοντας φιλικά προς το περιβάλλον και βιώσιμα μπόξερ και σλιπ.

Τα Ethical ανδρικά εσώρουχα είναι εκείνα τα εσώρουχα που είναι κατασκευασμένα από οργανικά ή ανακυκλωμένα υλικά, που σχεδιάζονται και παράγονται με γνώμονα το περιβάλλον. Και για όλους εσάς τους φανατικούς οικολόγους, υπάρχουν μπόξερ που φτιάχνονται απο 100% κλωστική κάνναβη. Η κάνναβη είναι εγγενώς βιολογική επειδή δεν απαιτεί ειδικά θρεπτικά συστατικά για να αναπτυχθεί. Το έδαφος στο οποίο καλλιεργείται είναι ήδη γόνιμο.

Ναι, τα οικολογικά ανδρικά εσώρουχα, σε γενικές γραμμές μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά. Υπάρχουν επώνυμα εσώρουχα που εστιάζουν σε ένα οικολογικό στυλ. Αυτές οι εταιρείες που παράγουν Ethical οικολογικά εσώρουχα, επικεντρώνονται στη χρήση υφασμάτων από ανακυκλωμένα υλικά και φυτικές πρώτες ύλες, που είναι απαλλαγμένες από ρύπους και παράγουν πολύ λίγα απόβλητα κατά την παραγωγή. Με αυτό τον τρόπο αγοράζοντας οικολογικά Ethical ανδρικά εσώρουχα, διασφαλίζουμε ότι μία αλυσίδα εφοδιασμού μπορεί να γίνει όσο το δυνατόν πιο ολιστική (δίκαιοι μισθοί, ασφαλείς συνθήκες εργασίας, οργανικά/ανακυκλωμένα υλικά, καθαρή παραγωγή κ.λπ.).

Υπάρχουν εταιρείες, που συνεργάζονται με μονάδες που παράγουν αρίστης ποιότητας οργανικό βαμβάκι και προσπαθούν να μειώσουν τις εκπομπές του άνθρακα, σεβόμενες τα ανθρωπινά δικαιώματα στην εργασία, χωρίς να εκμεταλλεύονται τα παιδιά, διατηρούνται; ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας για όλους τους υπαλλήλους τους. Τα προϊόντα τους είναι φτιαγμένα από 100% οργανικό βαμβάκι και τα εσώρουχά τους περνάνε αυστηρούς ελέγχους, όπως το GOTS (Global Organic Texture Standard). Επίσης Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για τη λειτουργία των μονάδων τους. Αυτές οι εταιρείες παράγουν μία πληθώρα οικολογικών ανδρικών εσωρούχων. Είναι αφοσιωμένες στην παραγωγή ενός εντελώς πράσινου προϊόντος, με το βαμβάκι να καλλιεργείται βιολογικά και να μαζεύεται με το χέρι. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιούνται επικίνδυνα βιοχημικά ή λιπάσματα στην παραγωγή των εσωρούχων σας.

Πριν αγοράστε ένα καινούργιο εσώρουχο σκέφτεται πρώτα την οικολογική κατασκευή και βιώσιμη παραγωγή ενός προϊόντος. Ακόμα και σε αυτά τα προϊόντα θα μπορέσετε να βρείτε μπόξερ σε μεγάλη ποικιλία και χρώματα, σε διαφορετικά πρωτότυπα στυλ. Η αλλαγή στις συνήθειές σας σίγουρα, δεν είναι μία εύκολη υπόθεση. Τα 12 ευρώ που θα δώσετε για ένα μποξεράκι φιλικό στο περιβάλλον, είναι λιγότερα από ένα εσώρουχο γνωστής μάρκας. Επίσης με αυτό τον τρόπο βοηθάτε στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και βάζετε και εσείς ένα λιθαράκι στην κατασκευή τέτοιο βιολογικών ρούχων, περισσότερο φιλικών για το σώμα μας.

Τέλος φανταστείτε και τα οφέλη που υπάρχουν από μία τέτοια επιλογή. Πολλές είναι οι παθήσεις σε γυναίκες και άντρες πού προέρχονται από την εφαρμογή των εσώρουχων και των υλικών που είναι φτιαγμένα. Όσο λιγότερα έρχονται σε επαφή με το δέρμα μας οι διάφορες τοξικές ουσίες που χρησιμοποιούν οι συμβατικές εταιρίες παραγωγής εσώρουχων, τόσο μειώνουμε τον κίνδυνο μίας λοίμωξης ή αλλεργίας, όπως επίσης προστατεύουμε και τα γενετικά μας όργανα από ανεπανόρθωτες βλάβεςμ που μπορεί να επηρεάσουν την παραγωγή και την ποιότητα του σπέρματος ειδικά στους άνδρες.

Δείτε και εδώ γυναικεία εσώρουχα https://casadicalze.gr/product-category/gynaika/gynaikeia-esorouxa/