Μεσολόγγι : Στους δρόμους οι φοιτητές για τα επαγγελματικά δικαιώματα

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα οι φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών που βρίσκεται το Μεσολόγγι διεκδικώντας τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Οι φοιτητές του Τμήματος Γεωπονίας της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πάτρων στο Μεσολόγγι, διαμαρτυρόμενοι εδώ και μερικές ημέρες έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του Τμήματός τους ζητώντας την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων του γεωπόνου.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω Τμήμα εντάχθηκε το 2019 στην Γεωπονική Σχολή μετά τη συγχώνευση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο, ωστόσο το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων δεν ρυθμίστηκε.

Οι φοιτητές πραγματοποίησαν αρχικά συγκέντρωση έγινε έξω από την Πύλη του Μεσολογγίου και στην συνέχεια έκαναν πορεία μέχρι την κεντιρκή πλατεία της πόλης φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των αιτημάτων τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων αποτελεί αντικίνητρο προκειμένου οι υποψήφιοι φοιτητές να επιλέξουν να σπουδάσουν Γεωπονική στο Μεσολόγγι, πράγμα που αποτυπώνεται από τη χαμηλή ζήτηση που έχουν σε γενικές γραμμές όλα τα Τμήματα της Γεωπονικής.