Παρέμβαση Γεωργαντά ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσολογγίου για το Τμήμα Γεωπονίας

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσολογγίου ζητά την παρέμβαση του ώστε οι απόφοιτοι του Τμήματος Γεωπονίας στο Μεσολόγγι να αποκτήσουν επαγγελματικά δικαιώματα και να μπορούν να εγγράφονται στο ΓΕΩΤΕΕ για να μπορούν να ασκούν την οικονομική δραστηριότητα του Γεωπόνου.

Αναλυτικά η επιστολή :

Η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την παρελκυστική τακτική τού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους απόφοιτους της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών που εδράζεται στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο Σύλλογός μας εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των σπουδαστών, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των τμημάτων της Γεωπονικής Σχολής στο Μεσολόγγι, διεκδικώντας το αυτονόητο, δηλαδή το να δώσει το κράτος στους πτυχιούχους το δικαίωμα εγγραφής στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και το δικαίωμα απόκτησης άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος του γεωπόνου.

Καλούμε το Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στην ικανοποίηση των αιτημάτων των φοιτητών, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, τα τμήματα της Γεωπονικής Σχολής στην Αιτωλοακαρνανία θα οδηγηθούν σε απαξίωση και εν τέλει σε κλείσιμο, με ολέθριες συνέπειες για την τοπική οικονομία και για τον εμπορικό κόσμο του Μεσολογγίου.

Εν αναμονή των ενεργειών σας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΑ ΠΛΑΣΤΗΡΑ