“O Αχελώος αντιμετωπίζει την κλιματική αλλαγή”… λέει ο Κ. Αγοραστός

Το γεγονός ότι ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός επιμένει να θέτει το θέμα της εκτροπής του Αχελώου δεν προξενεί εντύπωση. Εντύπωση εξάλλου θα προκαλούσε το αντίθετο.

Εντύπωση όμως προξενεί το γεγονός ότι αυτή την περίοδο δρομολογούνται στη Θεσσαλία δεκάδες υδατικά έργα, εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα γεμίσουν με τα νερά της Θεσσαλίας, που υποτίθεται πως έχει υδατικό έλλειμμα και όχι του Αχελώου… Δείγμα που το ότι απλώς οι παράγοντες της Θεσσαλίας σκέπτονται αχόρταγα.

Ενδεικτικά αναφέρονται η επαναδημιουργία της Κάρλας, Λιμνοδεξαμενές, Ταμιευτήρες και Φράγματα (Καστρί, Γλαύκη Ξηριάς, Ληθαίος, Γυρτώνη Μαυρομάτι), φράγμα στη Σκοπιά Φαρσάλων, φράγμα στο Δίλοφο και Ναρθάκι Φαρσάλων, Ταμιευτήρας Πουρναρίου -Αμπελακίων και φράγμα Αγιοκάμπου.

“Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα φράγματα που έχουν δρομολογηθεί και που διεκδικεί η Περιφέρεια, το έργο του Αχελώου διασφαλίζει τη συνέχιση της ζωής και της παραγωγής, διασφαλίζει το μέλλον της Θεσσαλίας και των επόμενων γενιών” ανέφερε προ ημερών ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ζητώντας την ολοκλήρωση των ημιτελών έργων του Αχελώου.

Προσθέτει μάλιστα ο Κ. Αγοραστός πως “ο Αχελώος αντιμετωπίζει την κλιματική αλλαγή”… Δηλαδή μια τέτοιας κλίμακας παρέμβαση στο περιβάλλον θα αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή…;