Δήμος Αμφιλοχίας : Δύο έργα ύδρευσης για τον ορεινό Βάλτο και την Δ.Ε Μενιδίου

Δημοπρατούνται παρεμβάσεις ύψους ενός εκατ. ευρώ

Δύο σημαντικά έργα στον τομέα της ύδρευσης δημοπρατεί αυτή την περίοδο ο Δήμος Αμφιλοχίας αξιοποιώντας πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Μετά τη δημοπράτηση του μεγάλου έργου της ύδρευσης, ύψους 3,8 εκατ. ευρώ για την πόλη της Δήμου Αμφιλοχίας, που χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ και αναμένεται να συμβασιοποιηθεί σύντομα, σειρά έχει η περιοχή του ορεινού Βάλτου και κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Μενιδίου.

Έτσι λοιπόν στις 31/3 είναι προγραμματισμένη η αποσφράγιση των προσφορών για το έργο που αφορά τη «Διασύνδεση Δικτύων Ύδρευσης Δ.Ε Ινάχου (Χαλκιοπούλων – Μαλεσιάδας – Αμοργιανών & Γιαννοπούλων)». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 601.626,02 ευρώ.

Το έργο που προτείνεται είναι η απόληψη του νερού της υπερχείλισης της δεξαμενής Χαλκιοπούλων και η μεταφορά του με αγωγούς (συνολικού μήκους 13.041μ) από τη Δεξαμενή Χαλκιοπούλων έως τις δεξαμενές Μαλεσιάδας, Γιαννοπούλων & Αμοργιανών.

Πιο συγκεκριμένα, προτείνεται η κατασκευή νέας Δεξαμενής πλησίον της υπάρχουσας δεξαμενής Χαλκιοπούλων, όπου θα συγκεντρώνεται το νερό της υπερχείλισης της δεξαμενής αυτής και μέσω ενός νέου αγωγού συνολικού μήκους 4.639 μ. θα καταλήγει έως την υπάρχουσα δεξαμενή στα Λουτρά Χαλκιοπούλων.

Από τη δεξαμενή αυτή και μέσω του υφιστάμενου αγωγού θα οδηγείται σε νέα δεξαμενή διανομής, η οποία θα κατασκευασθεί σε κοντινή απόσταση από την υφιστάμενη δεξαμενή Μαλεσιάδας. Από τη νέα αυτή δεξαμενή θα ξεκινούν τρεις νέοι αγωγοί, ένας που θα συνδέει τη νέα αυτή δεξαμενή με την υφιστάμενη δεξαμενή Μαλεσιάδας, την οποία και θα τροφοδοτεί κατά προτεραιότητα και δύο αγωγοί οι οποίοι θα τροφοδοτούν τις υφιστάμενες δεξαμενές Γιαννοπούλων και Αμοργιανών αντίστοιχα. Ο αγωγός προς δεξαμενή Γιαννοπούλων θα είναι συνολικού μήκους 3.463μ.Ο αγωγός προς δεξαμενή Αμοργιανών θα είναι συνολικού μήκους 4.249 μ.

Το δεύτερο έργο του Δήμου Αμφιλοχίας, που αφορά το Μενίδι, δημοπρατείται στις 3/4 με την αποσφράγιση των προσφορών και έχει τίτλο «Βελτίωση Δικτύων Ύδρευσης ΔΕ Μενιδίου».

Το έργο, που έχει προϋπολογισμό 426.829,27 ευρώ αφορά την βελτίωση των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Μενιδίου. Συγκεκριμένα πρόκειται για την αντικατάσταση του εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου των οικισμών «Φλωριάδα (Λιάσκοβο)» και «Χρυσοράχη».