Χωρίς κίνητρο ο Παναιτωλικός : 1-3 η Λαμία

Ο Λιάβας έβαλε μπροστά στο σκορ τον Παναιτωλικό, όμως η Λαμία έβγαλε ψυχή και με δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά (66-67′) και ένα ακόμα στο φινάλε της αναμέτρησης έφερε-τούμπα το ματς και πανηγύρισε ένα τρίποντο παραμονής στη μεγάλη κατηγορία!

Ο Παναιτωλικός αν και δεν είχε κάποιο βαθμολογικό κίνητρο από την αναμέτρηση, ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι, δημιούργησε φάσεις, χωρίς όμως να σκοράρει στο καλό του διάστημα. Αποτέλεσμα αυτού οι δύο ομάδες να πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια χωρίς γκολ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Λιάβα να συνδυάζεται με τον Κολοβό και τον αμυντικό της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου να βρίσκει δίχτυα με την μπάλα πριν καταλήξει σε αυτά να βρίσκει και πάνω στον Σιμόν που έκανε προσπάθεια να την απομακρύνει. Το γκολ αυτό λειτούργησε σαν «καμπανάκι» για την ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου, που ήταν λες και πάτησαν… κουμπί εκτόξευσης.

Η Λαμία κατάφερε μέσα σε δύο λεπτά να φέρει… τούμπα το παιχνίδι! Στο 66’, Ο Σιμόν έκανε πανέμορφη διαγώνια σέντρα από τα δεξιά, ο Μεδίνα μπήκε στην πορεία της μπάλας και με πανέμορφη κεφαλιά έκανε το 1-1! Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα. Ο Αμπάντα πρόλαβε την μπάλα και έκανε μία πανέξυπνη σέντρα προς την περιοχή του Παναιτωλικού, με τον Μαρτίνεθ να πλασάρει στην κίνηση τον Ανέστη, για το 2-1!

Υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στο τελευταίο 20λεπτο, όπου ελέω της κρισιμότητας του αγώνα ο όρος «διαχείριση» πέρασε σε πρώτο πλάνο. Οι φιλοξενούμενοι «γύρισαν» τη διάταξή τους σε 4-5-1 με σκοπό να «σβήσουν» το ματς κάτι που πέτυχαν, αφού οι γηπεδούχοι παρότι προς το φινάλε έπαιξαν φουλ επίθεση και 4-4-2, δεν κατάφεραν να βρουν με αξιώσεις τον δρόμο για τα αντίπαλα καρέ. Μάλιστα στην τελευταία φάση του παιχνιδιού ο Μαρτίνεθ βγήκε με κάθετη ανάπτυξη στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και πλάσαρε εύστοχα για το μετέπειτα τελικό 1-3.