Παραπαίει ο Παναιτωλικός – Νέα εντός έδρας ήττα από τον Ιωνικό

Με γκολ-πέναλτι του Σεμπά, ο Ιωνικός «εκτέλεσε» τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (0-1). Οι «κυανοκίτρινοι» συνεχίζουν να παραπαίουν και μετά τα τελευταία αποτελέσματα άρχισαν να μπλέκουν!

Σέντρα στο πρώτο ημίχρονο και η ανάπαυλα βρήκε τον Ιωνικό μπροστά στο σκορ με 1-0. Στα 54′ λεπτά που διάρκεσε (45’+9′ οι καθυστερήσεις) ο Παναιτωλικός έκανε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της ιστορίας του στη μεγάλη κατηγορία. Βασικά ήταν «άφαντος»! Τα «καναρίνια» δεν κρατούσαν μπάλα, έκαναν συνεχώς λάθη, δεν δημιουργούσαν, δεν είχαν «καθαρό μυαλό» και τίποτα δεν λειτούργησε για λογαριασμό τους.

Ο Ιωνικός από την πλευρά του διατηρούσε κατοχή σε επίπεδα άνω του 65% και ναι μεν δεν «έβγαζε» φάσεις, είχε ωστόσο μεταφέρει τη δράση στο μισό των γηπεδούχων. Μέχρι που φτάσαμε στο 31′ όπου ο Φαντιγκά αν και ήταν τραυματίας και κούτσαινε (!) έκανε μία εξαιρετική ατομική ενέργεια και κέρδισε φάουλ έξω από τα αντίπαλα καρέ. Αμέσως μετά αντικαταστάθηκε (ο Ελευθεριάδης πέρασε στα άκρα, ο Μασάς στον άξονα), αλλά έτσι πρόλαβε και έβαλε τις βάσεις για το 0-1 της ομάδας του που ακολούθησε.

Στην εξέλιξη της εκτέλεσης του Κάνιας και ύστερα από σουτ του Μασάς που πήρε το «ριμπάουντ» ο Μλάντεν βρήκε την μπάλα με το χέρι και μετά από παρέμβαση του VAR καταλογίστηκε η εσχάτη των ποινών (υπήρξαν αρκετές και έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων, δύο μέλη του πάγκου τους αποβλήθηκαν και για αυτό είχαμε αρκετό έξτρα χρόνο). Ο Σεμπά ευστόχησε από τα 11 βήματα και αυτόματα οι Νικαιώτες πήρε «κεφάλι» στο σκορ.

Εύλογα στην ανάπαυλα τα «καναρίνια» προχώρησαν σε δύο αλλαγές (ντεμπούτο Στάγιτς ως αριστερός μπακ, ο Χουάνπι πήγε στα άκρα) αφού καλούνταν να διαφοροποιήσουν άρδην την εικόνα τους. Πλέον έδειχναν να κυκλοφορούν την μπάλα ένα… κλικ καλύτερα, όμως εκ νέου δεν «παρήγαγαν» φάσεις. Την ίδια στιγμή ο Ιωνικός έδειχνε διατεθειμένος να «περιμένει» και διαχειρίζονταν την όποια πίεση ήθελαν να του βάλουν οι αντίπαλοί του.

Μάλιστα ήταν εκείνος που βρέθηκε φάτσα με το γκολ, όταν στο 60′ άπλωσε το παιχνίδι του στο τρανζίσιον, ο Μάντζης βρήκε κάθετα τον Σεμπά και εκείνος έστρωσε όμορφα στον Ελευθεριάδη που πλάσαρε μέσα από τα καρέ του Ανέστη, όμως η μπάλα αποκρούστηκε από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ελληνα πορτιέρε.

Ετσι μπήκαμε στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα, όπου στην «εξίσωσή» του μπήκε και ο όρος διαχείριση. Οι γηπεδούχοι «γύρισαν» στο 65′ τη διάταξή τους σε 4-4-2 με τον Πέδρο στο πλευρό του Καρέλη και οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν» στο 68′ όταν μπήκε ο Πάουλο Σόουζα και είχαν τρία στόπερ.

Τα «καναρίνια» αύξησαν την πίεσή τους και μάλιστα η «κατοχή» γύρισε στα επίπεδα του 55% υπέρ τους. Ομως δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση, παρότι στο 73′ βρήκαν μία μεγάλη ευκαιρία με τον Καρέλη (σε καλή θέση δεν έκανε καλό τελείωμα) και στο 80′ ο Κολοβός είδε το φαλτσαριστό σουτ του να περνά για λίγο άουτ.

Και επειδή σήμερα δεν τους πήγαινε τίποτα, στο 89′ «έχασαν» ένα γκολ από αυτά που λέμε δεν χάνονται. Ο Αποστολάκης βγήκε στην πλάτη της άμυνας και «έκοψε» στο ύψος της μικρής περιοχής στον Κολοβό που πλάσαρε εξ’ επαφής αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ ο Καρέλης που πήρε το «ριμπάουντ» δεν κατάφερε επίσης να σκοράρει.