Νοσοκομείο Αγρινίου : Εγκρίθηκε το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο

Στην σημερινή συνεδρίαση του Κεντρικού συμβουλίου υγειονομικών περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) στο Υπουργείο Υγείας αποφασίστηκε η δημιουργία Αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου δηλαδή επεμβατικού τμήματος που θα διενεργεί στεφανιογραφίες και θεραπείες καρδιολογικών παθήσεων με διαδερμική προσπέλαση.

Πρόκειται για σημαντική αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους καρδιολογικούς ασθενείς, καθώς μετά τη λειτουργία της Μονάδας Εφραγμάτων, πλέον με το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, θα μπορούν να πραγματοποιούνται στεφανιογραφίες και άλλες επεμβατικές υπηρεσίες (επεμβάσεις τύπου stent ή μπαλονάκι) σε καρδιολογικούς ασθενείς. Σημειωτέον ότι όλα αυτά σήμερα γίνονται με έκτακτες διακομιδές των ασθενών στην Πάτρα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χαθεί πολύτιμος χρόνος για την αντιμετώπιση των οξέων στεφανιαίων συνδρόμων.

Μετά την εισήγηση του ΚΕΣΥΠΕ θα ακολουθήσει Προεδρικό διάταγμα που θα αλλάξει τον οργανισμό του Νοσοκομείου ώστε να προβλέπει την λειτουργία του νέου τμήματος.

Στο Νοσοκομείο Αγρινίου υπάρχουν οι χώροι και το προσωπικό, υπάρχουν δύο επεμβατικοί καρδιολόγοι, υπάρχουν τα χρήματα για την προμήθεια του εξοπλισμού, καθώς από την 6η ΥΠΕ έχουν δεσμευθεί περίπου 550.000 ευρώ για την προμήθειά του, υπάρχει πλέον η Μονάδα Εμφραγμάτων, που λειτουργεί εδώ και πέντε περίπου μήνες, αλλά δεν υπήρχε η έγκριση σκοπιμότητας, αφού το προηγούμενο χρονικό διάστημα καταγράφονταν κωλυσιεργία από την πλευρά της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ).

Τελικά τα “εμπόδια” ξεπεράστηκαν και η πολυπόθητη έγκριση ήρθε προκειμένου να αναβαθμιστούν σημαντικά οι προσφερόμενες ιατρικές υπηρεσίες για τους καρδιολογικούς ασθενείς.