Διαμαρτυρία κατοίκων της οδού Χαρ. Τρικούπη για τα νέα πεζοδρόμια

Για το τρόπο με τον οποίο κατασκευάζονται τα νέα πεζοδρόμια διαμαρτύρονται κάτοικοι που διαμένουν επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη.

Στην διαμαρτυρία τους αναφέρουν τα εξής :
Αυτό το διάστημα στην οδό Χαριλάου Τρικούπη (στην περιοχή της εκκλησίας Αγίου Γεωργίου από Κατσαρολάκια έως ΕΣΠΕΡΙΑ ζαχαροπλαστείο) πραγματοποιούνται έργα ανάπλασης της αναφερόμενης οδού. Πράγμα εξαιρετικό για την πόλη μας.

Στις 1-04-2023 το πρωί, στο σημείο της οδού Τρικούπη Xαριλάου 58, μπροστά την πολυκατοικία της οδού (58) τοποθετήθηκαν τοιχία πεζοδρομίου με λάθος (σκοπούμενο;) τρόπο. Ενώ υπάρχει νόμιμο και κατοχυρωμένο PARKING με αριθμό αδείας, ανεξήγητα δεν εφαρμόστηκε η τοποθέτηση των τοιχίων σε μορφή ράμπας και προφανώς θα εμποδίζει τις θέσεις στάθμευσης. (Αν παραμείνει έτσι, όταν ολοκληρωθεί το έργο, από τη συνεχή προσπάθεια ανάβασης των οχημάτων θα χαλάσουν και τα πεζοδρόμια και τα οχήματα των κατοίκων, που εξυπηρετούν ηλικιωμένους ανθρώπους με προβλήματα υγείας.)

Την ώρα των εργασιών και ενώ ζητήθηκε ο λόγος από τον υπεύθυνο του έργου, γιατί δεν τοποθετεί σωστά τα τοιχία του υπό-κατασκευή πεζοδρομίου ισχυρίστηκε ότι έχει λάβει εντολές από ιδιώτη και τον ενημέρωσε για τον τρόπο που θα πρέπει να εφαρμοστεί στην συγκεκριμένη περίπτωση η κατασκευή-τοποθέτηση και ότι δεν έρχεται ενάντια σε κανένα κανόνα, βάσει των σχεδίων του έργου.

Πως γίνεται ο υπεύθυνος μηχανικός να παίρνει εντολές από ιδιώτη που δεν έχει καμία σχέση με το έργο και το δήμο γενικότερα και δεύτερον εφόσον υπάρχει νόμιμη θέση στάθμευσης, γιατί δεν δημιουργείται η προβλεπόμενη ράμπα διέλευσης κατά μήκος όλη της θέσης του PARKING;

Οι κάτοικοι αναρωτιούνται επίσης, γιατί τα σχέδια του έργου αναφέρουν (αν ισχύει) ότι δεν πρέπει να γίνει η ράμπα μπροστά από θέση νόμιμη θέση Parking και εφόσον ισχύει αυτό να παρουσιαστούν άμεσα τα επίσημα έγγραφα της μελέτης, στη διαχείριση της πολυκατοικίας ώστε να συσταθεί νέα κατεπείγουσα συνέλευση για να πραγματοποιηθεί αναφορά ή καταγγελία στο αρμόδιο τμήμα του δήμου. Έως τώρα δεν έχουν έχει εμφανιστεί κανέναν σχέδιο του έργου που το προβλέπει αυτό.

Επίσης όλο αυτό το διάστημα των 17 ημερών, γίνονται συνεχώς πιέσεις προς τους μηχανικούς να δοθεί μια απάντηση για το ποια κατάληξη. Η υπόσχεση είναι ότι ενδεχομένως θα γίνει η ράμπα (το χαμήλωμα των τοιχίων), προς το παρόν μόνο φρεάτια γίνονται και καμία διόρθωση του λάθους. Ο κόσμος έχει απελπιστεί διότι ομολογουμένως δεν υπάρχει εμπιστοσύνη με όλα τα αυτά που έχουν προαναφερθεί.

Κάτοικοι της οδού Χαριλάου Τρικούπη