Εκδήλωση στο Αγρίνιο με τον καθηγητή Αθ. Τσιρίκα για τη νέα εποχή των δεξιοτήτων

«Η νέα εποχή των δεξιοτήτων. Συστήματα μέτρησης και ανάπτυξης (οριζόντιων) δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας»

Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με το 1ο Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου, την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023 και ώρα 6.30 μ. μ. στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας, στο Αγρίνιο, συνδιοργανώνουν εκδήλωση με ομιλητή τον κ. Τσιρίκα Αθανάσιο, καθηγητή Πανεπιστημίου των Παρισίων, ο οποίος θα αναπτύξει θέμα μεγάλης επιστημονικής του έρευνας, που απασχολεί παρά πολύ τους γονείς μαθητών και όχι μόνο.

Το θέμα αυτό είναι: «Η νέα εποχή των δεξιοτήτων. Συστήματα μέτρησης και ανάπτυξης (οριζόντιων) δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας».

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και του Δήμου Αγρινίου.Θα προλογίσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ .κ. Δαμασκηνός.

Παράλληλα, μετά την εκδήλωση, θα δοθούν τα τεστ δεξιοτήτων για πρώτη φορά στους μαθητές του 1ου Παπαστρατείου Γυμνασίου Αγρινίου, που θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τις δεξιότητες τους και επομένως να μπορούν να επιλέξουν το επάγγελμά τους με επιτυχία.

Θα πρέπει να γνωρίζουν οι Γονείς και Κηδεμόνες, πως ακριβώς λειτουργούν τα συγκεκριμένα τεστ, θέμα που θα αναπτυχθεί από τον κ. Τσιρίκα Αθανάσιο.Η εκδήλωση εντάσσεται στη Σχολή Γονέων και Κηδεμόνων του Παπαστρατείου Γυμνασίου, που λειτουργεί για πρώτη φορά στο σχολείο μας.